Moderator: Moderator

k-m-r1 napisał(a):10w40
15w40 tylko do starego trupa jak bierze olej
brat nawet leje do dizla 5w35 a ma 1Z a audi a 4 i smigaaaa

. Jest to dla mnie irytujące bo nie lubie jak coś sie tłucze i zgrzyta. W kabinie trzęsie bardziej i jest głośniej. Pojawił sie metaliczny odgłos od tego klepania, na wyższych obrotach jakby znika. Znajomy mechanik zdjął klawiaturke i mówi że szklanki nie wyglądają źle, można sie pakować w koszty ale po co. Poczytałem po necie i wyszukałem olej Valvoline 10W40 Max Life który zakupiłem, mam nawet środek do płukania wraz z olejem. Teraz sie waham - czy olej nie bedzie wyciekał na potęgę i nie zepsuje tym silnika ? jest to 1.9 TD przebiej 260kk. Co Panowie radzicie ? wlać to czy hulać na tym mineralu ? dodam ze filtr wymianiałem oczywiście wraz z wymianią oleju.
. Nie wiedziałem jaki był wczesniej po prostu i chciałem zasięgnąć opinii na ten temat bo ktoś napisał ze czekał go remont silnika. Mój kolega też tak powiedział ze miał taką samą sytuacje tyle ze w oplu i to na benzynę. Nie jestem taki mocny w temacie - po to są fora

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości