Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wyjaca turbina
Witam panowie otóż posiadam golfika 1.9 tdi 1z od 2 lat i problem jest od początku a mianowicie jadąc sobie w trasce załącza się jakby nie wiem jak to określić wycie sowy na kilka sekund po czym cichnie w tym czasie nic się nie dzieje z mocą auta problem pojawia się i znika. czasem jest spokój paru miesięcy ze nic nie piśnie. co to może być czemu się tak dzieje i zaznaczam nie są to rolki paski wsio jest nowe a dźwięk dochodzi z środka auta. proszę o jakieś sugestie. 

-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
no wiec poczytałem ale ten dzwiek co wystepuje nie to nie jest od ocierajacego wirnika luzy sa małe na wirniku sprawdzałem kiedyś a oleju na 10 000 dolałem niecałą ćwiartke wydaje mi sie ze gdyby juz sie konczyła to by dawno padła zrobiłem juz 60 000 tys jak go mam a problem jest od początku hmmm nie wiem co o tym myslec
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
Jeśli jest to przy wkręcaniu na obroty gdy turbina zaczyna chodzić to może być wydmuchana uszczelka, nie koniecznie cała ale jakaś jej część na kolektorze dolotowym, mój ojciec tak miał w swoim tdi, powietrze uciekało i był taki dziwny dźwięk.
- Mechu
- Berbeć
mechu: też już nad tym myślałem ale dziwne jest to że czasmi kilka miesiecy jest spokoju. do kolektora sie juz przymierzam mam zamiar go wyczyścić i odrazu obejrzę ta uszczelke tylko auto codziennie potrzebne 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
palio zgadza sie ale późno z roboty wracam czekam na jakiś dłuzszy weekend bo mam troszke pracy przy nim rozrzad olej i pare innych żeczy 

-

krzyś - Members
• Strona 1 z 1