Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Rozwiazanie twojego problemu juz podalem. Szukaj a znajdziesz.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Bradley - ,,Zloguj blok 010 w grupie 01 engine i sprawdz jak zachowuje sie potencjometr pedalu przyspieszenia w zaleznosci od jego wciskania.'' - i myslisz ze kazdy uzytkownik golfa to zrozumie? nie chcesz rozwijac wątku to nie, nikt Cie prosić nie będzie...
Osobiscie siedziałem w golfie 1.9 TDI 90 KM i gaz reagował szybko, zapewniam, ze nie była to benzyna...
Tak samo szybko reagował silnik w golfie 2 1.6 TD jak i zreszta inne...po za tym w golfie 2 obroty nawet spadały szybciej tzn jesli obroty np doszły do 3-4 tysiecy to spadały szybciej w doł niz w tdi 90KM...
Osobiscie siedziałem w golfie 1.9 TDI 90 KM i gaz reagował szybko, zapewniam, ze nie była to benzyna...
Tak samo szybko reagował silnik w golfie 2 1.6 TD jak i zreszta inne...po za tym w golfie 2 obroty nawet spadały szybciej tzn jesli obroty np doszły do 3-4 tysiecy to spadały szybciej w doł niz w tdi 90KM...
- Krystian1986x
- Czytacz
1V, JR, MF, RA, SB ma gaz na linkę to nie dziwota że szybciej reagował poza tym w 1.6, 1.9 1Y, AAZ mają pośredni wtrysk to dlatego szybciej schodzą z obrotów. Bradley, podał rozwiązanie tylko musisz miec VAG inaczej nie da rady tego sprawdzić. Porównując wyżej wspomniane silniki do 1Z, AFN pokazałeś że jesteś zielony w tych sprawach a upierasz się o swoje.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
yhm, jestem zielony...dziwne zebym był ekspertem...
wiem jedno gaz powinien reagowac szybko i sprawnie a nie jak w starym jelczu czy czyms podobnym..nadal uwazam, ze jesli u was jest tak samo to macie ten sam problem jak ja.
wiem jedno gaz powinien reagowac szybko i sprawnie a nie jak w starym jelczu czy czyms podobnym..nadal uwazam, ze jesli u was jest tak samo to macie ten sam problem jak ja.
- Krystian1986x
- Czytacz
rozwiazanie problemu jest banalne ... w VAG'u sprawdzasz czy pedał gtazu pokaze 100% otwarcia - jesli tak jest - elektrycznie masz wszystko z pedalem gazu OK - natomiast sam skok pedału ustawiasz sruba (plastikowa) ktora znajduje sie przy pedale gazu - ciezko tam podejsc - ale dla chcacego nic trudnego ...
sruba ta odpowiedzialna jest za skok pedalu gazu miedzy min/max jego wychylenia - a co za tym idzie - w jednym aucie pedal gazu bedzie "dlugi" w innym "krotki" (dlugi/krotki to czas miedzy minimum a maximum wychylenia)
sruba ta odpowiedzialna jest za skok pedalu gazu miedzy min/max jego wychylenia - a co za tym idzie - w jednym aucie pedal gazu bedzie "dlugi" w innym "krotki" (dlugi/krotki to czas miedzy minimum a maximum wychylenia)
-

leopard - Members
Krystian1986x, spokojnie....
piszesz że :
Może ten ktoś miał popsuty czujnik lub większą dawke lub poprostu Ty masz zbyt małą - idzie to również sprawdzić Vagiem
Siedziałem w wielu tdi i zawsze było minimalne opóźnienie....
Aha , inni piszą o tym skoku pedału gazu - okej - ale główny wątek to późna reakcja.
Ostatnio siedziałem w 1.9 D to obrotomierz i obroty wręcz szalały w porównaniu do tdi.
W tdi jak szybko wcisne gaz do konca i odrazu puszcze to podejdzie może do 1200 obr max
piszesz że :
Krystian1986x napisał(a):Osobiscie siedziałem w golfie 1.9 TDI 90 KM i gaz reagował szybko, zapewniam, ze nie była to benzyna...
Może ten ktoś miał popsuty czujnik lub większą dawke lub poprostu Ty masz zbyt małą - idzie to również sprawdzić Vagiem
Siedziałem w wielu tdi i zawsze było minimalne opóźnienie....
Aha , inni piszą o tym skoku pedału gazu - okej - ale główny wątek to późna reakcja.
Ostatnio siedziałem w 1.9 D to obrotomierz i obroty wręcz szalały w porównaniu do tdi.
W tdi jak szybko wcisne gaz do konca i odrazu puszcze to podejdzie może do 1200 obr max

Mój golfik
-

slawek5t - Members
Też mnie to zastanawiało ale sprawdziłem w innych TDIkach i było to samo więc tak musi być
Najważniejsze, że w niczym to nie przeszkadza.
Najważniejsze, że w niczym to nie przeszkadza.-

hellaflush - Gaduła