Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Rok 1999 a co do tych logów to właśnie nie wiem jak je robic co i jak. W aucie daje rękę uciąć że coś jest nie tak znaczy coś się poprzestawiało i to jest kwestia komputera myślę no chyba że przyjdzie wymienić N75a i wszystkie przewody od turba i intercoolera też nie zaszkodziło by wyczyścić bądź wymienić w miarę możliwości. Ale tryb awaryjny na bank wchodzi bo jak jadę do 2,5 tys obrotów to ma kopa w miarę a później to już na 5 to trzeba kilometrami się rozbujać no i max może 140-150 pójdzie, i na pozostałych biegach też to samo tak jak sam diesel pracuje niby turbo słychać ale jakby cichsze się robi i brak mocy. Zobaczę może jakimś cudem ogarnę to ale jak ktoś tutaj by wyjaśnił to byłbym mega wdzięczny i czteropak mogę postawić;D Pozdrawiam Paweł
Wymiana termostatu - 40 zł
Wymiana oleju silnikowego - 120 zł
Usłyszeć pracę turbinki w 1.9 TDI podczas wyprzedzania - BEZCENNE!;)
Golf jest jak romans. Jeśli nie traktujesz go poważnie - nie jest zabawny. Jeśli potraktujesz go serio - złamie Ci serce.
Golf jest jak romans. Jeśli nie traktujesz go poważnie - nie jest zabawny. Jeśli potraktujesz go serio - złamie Ci serce.
- Grajek_PSR
- Czytacz
Tu masz poradnik jak zrobić logi - http://www.golf3.pl/topics10/diagnostyka-vt56017.htm
jak czegoś nie będziesz jeszcze wiedział pytaj.
Piszesz, że rok produkcji 99 - czy to nie chodzi czasami o golfa 4? Jak tak to musisz podać oznaczenie silnika. Czy na zwykłej pompie czy pompowtryskach. Turbina na WG czy VNT?
jak czegoś nie będziesz jeszcze wiedział pytaj.
Piszesz, że rok produkcji 99 - czy to nie chodzi czasami o golfa 4? Jak tak to musisz podać oznaczenie silnika. Czy na zwykłej pompie czy pompowtryskach. Turbina na WG czy VNT?
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Dzięki za link. Coś może uda mi się z niego wydrzeć. Co do roku to kombiaki były robione do 05. 1999 a mój jest z kwietnia i właśnie trójka ostatnie sztuki. To tylko Hatchbacki były robione do 1997 chyba że max 1998 się spotyka ale to rejestracja tylko chyba bo w ósmym już nie robili hat. Co do silnika to chyba to jest 1Z lub AHU skoro 90 KM ktoś mi tutaj na forum już wspominał o tym bo sam nie patrzyłem nawet jeszcze dokładnie. Jaka turbina też nie wiem. Ale pompa na pewno bo to czyste 90 KM a ich nie było na pompowtryskach. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam Paweł
P.S. Jak coś wyczaje to napiszę co i jak.
P.S. Jak coś wyczaje to napiszę co i jak.
Wymiana termostatu - 40 zł
- Grajek_PSR
- Czytacz