witam
panowie mam problem ostatnio coraz częściej przy 2.7tys obrotów odcina mi turbinę (tryb serwisowy)łapie jakiegoś bleda. kiedy zatrzymam się na poboczu zgaszę auto i odpalę jeszcze raz wszytko jest ok. miał ktoś z was może już podobny problem ?
wiem ze muszę podpiąć pod VAGa golfa , ma ktoś z was może w okolicy Krakowa kogoś kto zna się na rzeczy ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
jeśli bywasz na terenie Śląska Cieszyńskiego to zapraszam do mnie
a jeśli nikt się nie zgłosi to pozostaje jakiś sprawdzony i pewny serwis i uważaj nie daj się wyrolować bo mogą "znaleźć" mnóstwo usterek wiec jak bedzie robiony skan w warsztacie to chciej to widzieć a jak się nie zgodzą to do auta i szukaj dalej... oszusty i złodzieje
a jeśli nikt się nie zgłosi to pozostaje jakiś sprawdzony i pewny serwis i uważaj nie daj się wyrolować bo mogą "znaleźć" mnóstwo usterek wiec jak bedzie robiony skan w warsztacie to chciej to widzieć a jak się nie zgodzą to do auta i szukaj dalej... oszusty i złodzieje

-

marcinkoz2910 - Members
lukas_gt, łapie bład doładowania... komputer i zczytac jaki ma błąd. przeładowuje ci go. sprawdź wszystkie przewody podcisnieniowe czy sa szczelne. moze byc uszkodzony zaworek N75 od sterowania turbina -w co watpie. a najbardziej standardowa przyczyna jest w 110tkach zatarcie kierownicy spalin w turbinie...
chyba ze przepływomierz kucnoł. ale to komputer pokaze...
chyba ze przepływomierz kucnoł. ale to komputer pokaze...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
A komputer pokaze co jest nie tak w momencie kiedy wszystko będzie ok czy tylko jak turbine odetnie ? Bo jak cos to ja mam opcję podpięcia do kompa.
1.Zmien wezyki od podciśnienia.
2.Spróbuj załozyc jakis inny N75 i pojezdzić.
Tez mam ten problem a najgorsze jest to ze pojawia sie to u mnie od czasu do czasu i często w najmniej pożądanym momencie (wyprzedzanie itp)
Ja narazie kupie wężyki i zobacze co dalej.
A co trzeba zrobić jeżeli zatarła się kierownica spalin w turbinie ? Może jeszcze czyszczenie turbiny by coś pomogło ?
1.Zmien wezyki od podciśnienia.
2.Spróbuj załozyc jakis inny N75 i pojezdzić.
Tez mam ten problem a najgorsze jest to ze pojawia sie to u mnie od czasu do czasu i często w najmniej pożądanym momencie (wyprzedzanie itp)
Ja narazie kupie wężyki i zobacze co dalej.
A co trzeba zrobić jeżeli zatarła się kierownica spalin w turbinie ? Może jeszcze czyszczenie turbiny by coś pomogło ?
DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
-

kev - Czytacz
kev, jeśli złapał bład doładowania to nie ważne kiedy go podłaczysz. bład jest w pamięci komputera....
no dobra a czy twój problem wyglada tak ,ze - cisniesz go masz na budziku ze 100cos i nagle mół i juz nie ma mocy tak, zatrzymujesz sie, gasisz auto, odpalasz jedziesz i jest moc tak??
no dobra a czy twój problem wyglada tak ,ze - cisniesz go masz na budziku ze 100cos i nagle mół i juz nie ma mocy tak, zatrzymujesz sie, gasisz auto, odpalasz jedziesz i jest moc tak??
-

SotoM - Members
hej podłącze sie do tamatu
smot czy samemu mogę wyczyścic kierownice spalin w 110tce czy raczej na warsztat jechac
mam klucze i wszystko co jest potrzebne dam rade????
jak tak to możesz napisac co pokoleji trzeba robic??? to nie moje autko tylko kumpla a w warsztacie za jej wyczyszczednie wołają ponad 400zł
pozdro
smot czy samemu mogę wyczyścic kierownice spalin w 110tce czy raczej na warsztat jechac
mam klucze i wszystko co jest potrzebne dam rade????
jak tak to możesz napisac co pokoleji trzeba robic??? to nie moje autko tylko kumpla a w warsztacie za jej wyczyszczednie wołają ponad 400zł
pozdro
-

TOMEK 84 - Members
leopard napisał(a):TOMEK 84 napisał(a):w warsztacie za jej wyczyszczednie wołają ponad 400zł
to leć i dziękuj za tak niska cenę ... taniej nie znajdziesz
hmmm....ciekawe jak to dokładnie zrobili...i jak długo to pojeździ...
-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):leopard napisał(a):TOMEK 84 napisał(a):w warsztacie za jej wyczyszczednie wołają ponad 400zł
hmmm....ciekawe jak to dokładnie zrobili...i jak długo to pojeździ...
jha też jestem ciekawy jak oni to robią to delikatna sprawa z czyszczeniem ja sie za to nie biore
ale słyszałem o warsztacie który tak wyczyszcił turbinke skręcił i zamontował od tak sobie dez wyważania itp
kolo odebrał maszyne przejechał 200metrów i turbo się rozsypało
[ Dodano: 2009-01-07, 18:55 ]
ten warsztat tlko tdi robi nie sciemniają znają siue na tym wołają 450 zł za wyczyszczenie
-

TOMEK 84 - Members
TOMEK 84, tylko ty czasem nie mysl nad wyczyszczeniem kierownicy.... u nas nie ma kierownicy - jest bypas...
-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):TOMEK 84, tylko ty czasem nie mysl nad wyczyszczeniem kierownicy.... u nas nie ma kierownicy - jest bypas...
dobra he he he
a co moge mu przeczyscic??? tylko dolot.....
-

TOMEK 84 - Members