V maxa nie musisz mierzyć no chyba, że chcesz. Jak zmostkujesz wężyki to auto powinno się lepiej zbierać od najniższych obrotów, nie powinno być takie mułowate powyżej 3000 obr/min .
Jak masz możliwość to ciśnij auto na 4 biegu od 2000 do 4000 obr . Powinieneś na tym biegu mieć około 140 km/h lub więcej.
Ech, mostkowałem zawór wyglądający tak: http://allegro.pl/zawor-cisniena-turbo- ... 03541.html do góry idzie wężyk różowy, w bok wężyk niebieski a w dół jasno zółty.
Żanej poprawy, nawet na odłączonym jezdziłem i to samo. Sam już nie wiem. Czyli to nie n75? Jak bodajże odłączyłem w ogóle to samochód na 4 biegu miał cięzko przełamać 3 tys obr... Dziwne, co się z nim dziejee?
Taki sam zawór jak ja mam. Posprawdzaj dokładnie wszystkie wężyki czy są szczelne i nie popękane. Idące od n75 oraz do ECU.
Dobrze zmostkowałeś różowy z niebieskim. Jak nie ma poprawy to nie wina N75.
Podłącz wężyki tak jak powinny być i zrób logi:
statyczne - 003, 010 przez 60s nie dotykając pedału gazu (wolne obroty)
dynamiczne - 003, 008 ,010 i 011 każdy z osobna na 4 biegu od 1400 do 4000 obr/min.
EGR masz podłączony? Jak tak to zaślep go. Możesz zrobić tak: zdejmij wężyk z niego i zaślep go czymś np.: śrubką (tylko zrób to na zgaszonym silniku).
Jak depne to nie ma dymu, z tego wnioskuje że przewody szczelne. Tak samo nie wydaje dziwnych dźwięków. Mam wrażenie że zamula się przy 3000 obr i się przełamuje a na 5 biegu nie da rady się przełamać i temu nie osiąga v maxa. Chciałbym by był w pełni sprawny samochodzik. Z wolnych obrotów też jakby za słabo ciągnie, tak gumowo...
wygląda na przeładowanie lub padnięta przepływkę musisz się podpiąć pod vaga i porobić logi jak radził palio bo to takie szukanie w ciemno. chyba że masz od kogo wziąć części na podmiankę w celu diagnozy
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..