witam mój TD wyprodukowany w Wolfsburgu w 1994 praktycznie spisany na straty bo za duże koszty naprawy są
i z tego powodu chce wymienić silnik w swoim golfie, gostek mi zaoferował 1.9TDi 110km za 2 tys z osprzętem papierami i 230tys przebiegu
podobno konstrukcynjie te silniki są taki same ale slyszalem że trzeba cos jeszcze wymieniac
ile bedzie koszować przełożenie i co jeszcze bede musial wymienic?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Całą wiązkę kabli od kompa musisz wziąć, zamontować to wszystko. Poduchy pod silnikiem też są inne, tarcze jak pisał wyżej opolanin no i skrzynia jest inna. Dużo sztuki, ale czego się nie robi dla VW. I nie do końca te silniki konstrukcyjnie są takie same. To już troszkę inna technika
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
To musisz mieć zawsze troszkę więcej kasy w zanadrzu. Bo wiesz. Swap nie zawsze wychodzi tak jakby się chciało. Powodzenia życzę
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
to zalezy ile masz kasy - AFN do turbo w vnt, większe wtryski i osiągi przede wszystkim.
Z 1z nie osiągniesz tego niskimi kosztami, więc ja (podkreślam JA) wybrałbym tego AFN za 2500zł i cieszył się lepszym i bardziej podatnym na modyfikacje silnikiem
Z 1z nie osiągniesz tego niskimi kosztami, więc ja (podkreślam JA) wybrałbym tego AFN za 2500zł i cieszył się lepszym i bardziej podatnym na modyfikacje silnikiem

Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
jeżeli nie chcesz modyfikować to bierz 90 tkę, w AFN-nie masz turbo z kierownicami spalin które lubią się zapiekać, a nikt tego nie regeneruje. Przy 90 tego problemu nie ma bo tam nie ma się co zapiekać
. (mało mocy
Wgrywasz wiruska i masz 110 km
) ale to już od ciebie zależy, co będziesz chciał później robić.
. (mało mocy
Wgrywasz wiruska i masz 110 km
) ale to już od ciebie zależy, co będziesz chciał później robić.-

Snejk18 - Fanatyk
W AFN-ie rzeczywiście te kierownice spalin lubią się zapiekać. Ja mam 90-tkę i jestem zadowolony. A za tysiąca którego będziesz miał w kieszeni kupując 1Z możesz wgrać program i będziesz miał leciutko 120 KM i momencik fajny. Ale to już od Ciebie zależy. Ze względu na obsługę wziąłbym 1Z. Ale to tylko moje zdanie, zrób jak uważasz
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members