ale tak jak koledzy piszą -sprawdź swiece...tylko je wykreć a nie kabelkiem(bo to jest
 j nie sprawdzanie). warto było by też podlecieć do pompiarza na sprawdzenie kata wtrysku.Moderator: Moderator
 j nie sprawdzanie). warto było by też podlecieć do pompiarza na sprawdzenie kata wtrysku.o tym to ja doskonale wiem...Golfik1986 napisał(a):przy zmianie rozrzadu zawsze powinno sie ustawiac kat wtrysku
 tak robie. ale nalezy tez po sporym przebiegu też sprawdzić czy nie uległ zmianie.a to ma bardzo duzy wpływ na odpalanie silnika - zwłasza z rananp 30/40tyś km po wymianie.Golfik1986 napisał(a):o jakich przebiegach mowisz
paliwo jest zimne, do tego wtryski juz moga być w nienajlepszej kondycji....Golfik1986 napisał(a):cos zaczal kulec z rana
  ostatnio gadalem z mechanikiem i powiedzial mi cos takiego najprawdopodobniej zwalila ci sie 4 swieczka i kup1szt wykrec 4swiece w jej miejsce wkrec 3 a nowa swieczke w miejsce 3. czy to logiczne co mi powiedzial 
 czy to jakies czary mary ze niby jestesmy zajebistym fachowcem i pokazemy kolesiowi 
  odpowiedzcie mi na moje pytania a najbardziej na to o kontrolce od swiec. acha jesli ktos wie na 100% jakie swiece ida do mojego silnika to niech napisze i jakiej firmy bracUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości