świece żarowe

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

świece żarowe

Postprzez tyberianki » 20 lis 2007, o 23:18

witam, co mogło być przyczyną migania kontrolki ze spiralką czyli tej od świec żarowych, stało się to gdy jechałem godzinkę samochodem a następnie stanąłem przy zamkniętym przejeździe kolejowym, silnik samochodu chodził sobie na luzie, otwierają rogatki a tu zaczęła mi migać kontrolka świec, przestała jak dodałem gazu i ruszyłem, czy to jest zapowiedź do wymiany świec ?
Avatar użytkownika
tyberianki
Czytacz
 
Posty: 127
Dołączył(a): 15 sie 2007, o 11:54
Lokalizacja: Częstochowa

świece żarowe

 

Postprzez Mati » 22 lis 2007, o 11:14

kiedys mialem dieselka dlatego sie tu udziele mysle ze wymiane swiec poczujesz rano przy lekkim przymrozu chyba wiesz co mam na mysli :evil:
my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Avatar użytkownika
Mati
Czytacz
 
Posty: 139
Dołączył(a): 21 lip 2007, o 13:34
Lokalizacja: konskie

Postprzez opolanin » 22 lis 2007, o 22:23

napisze tak, mialem 2 swiece do wymiany w moim dieselku ale kontrolka od swiec ani razu mi sie nie zapalila na wlaczonym silniku, pozdrawiam
opolanin
 

Postprzez tyberianki » 22 lis 2007, o 23:13

Prawdą jest że miałem ze dwa razy sytuację, że rano odpalił dopiero za trzecim razem, kurcze, zaczynam się martwić, dziś znów migała kontrolka od świec żarowych, miga gdy silnik jest włączony i chodzi na wolnych obrotach, gdy jadę przestaje migać, czy kontrolka świec żarowych jest tylko od świec? może są inne zależności?
Avatar użytkownika
tyberianki
Czytacz
 
Posty: 127
Dołączył(a): 15 sie 2007, o 11:54
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez buffalo » 23 lis 2007, o 00:23

Witam!! Ja bym napierw sprawdził swiece czy są dobre jeśli sa dobre a dalej miga to nic nie zostaje tylko podłaczenie pod VAG-a bo kontrolka swiecy zarowej nie odpowiada tylko za swiece. Kiedys był tutaj ten temat poruszany i wyszło nawet ze przyczyna migania moze byc uszkodzony np. czujnik połozenia pedała gazu. Jezeli to nie sa świece to szkoda czasu na szukanie daltego wydac lepiej 80 zł na komputer który moze cos pokazac ale wcale nie musi.Pozdrawiam
buffalo
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 18 lis 2007, o 22:42
Lokalizacja: Bytom

Postprzez tyberianki » 23 lis 2007, o 00:56

dzięki, ja tu się głowię a przecież faktycznie pojadę i niech sprawdzą mi komputer, to są skutki jeżdzenia całe życie fiatami, wszystko trzeba było rozważać, nie ma jak to golf 3 i jego komputer pokładowy :)
Avatar użytkownika
tyberianki
Czytacz
 
Posty: 127
Dołączył(a): 15 sie 2007, o 11:54
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez opolanin » 23 lis 2007, o 09:15

tyberianki zobacz tytaj moze znajdziesz odpowiedz
http://www.golf3.pl/topics10/dlaczego-t ... -vt817.htm
opolanin
 





Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości