Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
swiatla stopu dzialaja i to dobrze. a kontrolka zapala sie w bardzo roznych momentach jazdy lub jak jest na postoju. ale chyba najwazniejsze pominolem zaczelo sie to po wymianie swiec zarowych. pytalem znajomego z norauto o ta przypadlosc to powiedzial ze silnik sie dogrzewa w ten sposob.
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
-

Murel - Czytacz
leopard napisał(a):Bradley napisał(a):Tak jak pisalem "spiralka" mruga jak sa klopoty ze swiatlami stopu
kontrolka miga jak w sterowniku zapisane są błędy istotne dla pracy silnika (oprocz swiatel stopu)
W 70% dotyczy to jednak hamulcow. Jeszcze ani razu mi nie migala kontrolka swiec zarowych a bledy w sterowniku pojawialy sie dopiero po podpieciu kabla.
Silnik ma specjalny uklad swiec dogrzewajacych plyn chlodniczy ale podczas normalnej pracy nie uzywa swiec w komorze bo i po co. Tymbardziej, ze rzekomo przerywasz ten "rytual" naciskajac pedal hamulca.
Nasuwa sie jeszcze pomysl slabej masy.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Witam ja stawiam na filtr paliwa może i to nie związane z tematem co koledzy piszą ale tak się dzieje odepnij wtyczkę od filtra paliwa jeśli masz to powinna być z odstojnikiem paliwa w filtrze.Volkswagen i audi w starszych modelach nie ma kontrolki o zanieczyszczonym filtrze w którym zbiera się woda radziłbym wymienić filtr paliwa:)
Jeśli nie masz wtyczki w odstojniku a powinna być bo była w każdym tdiku to być może miałeś zmieniane coś w elektryce:)
[ Dodano: 2011-02-19, 22:22 ]
Czyli na chłopski rozum masz wodę w filtrze paliwa i mrugocza ci świece żarowe
Jeśli nie masz wtyczki w odstojniku a powinna być bo była w każdym tdiku to być może miałeś zmieniane coś w elektryce:)

- DominikS
- Berbeć
Bradley napisał(a):W 70% dotyczy to jednak hamulcow. Jeszcze ani razu mi nie migala kontrolka swiec zarowych a bledy w sterowniku pojawialy sie dopiero po podpieciu kabla
to ustaw np. głowiczke pompy wtryskowej poza zakres tolerancji - te błędy które są zapisane a spiralka nie miga - to błędy mało istatne z punktu widzenia eksploatacyjnego lub sygnały czujników są zastapione sygnałem z innego czujnika albo sygnałem o stałej wartości
-

leopard - Members
DominikS napisał(a):Witam ja stawiam na filtr paliwa może i to nie związane z tematem co koledzy piszą ale tak się dzieje odepnij wtyczkę od filtra paliwa jeśli masz to powinna być z odstojnikiem paliwa w filtrze.Volkswagen i audi w starszych modelach nie ma kontrolki o zanieczyszczonym filtrze w którym zbiera się woda radziłbym wymienić filtr paliwa:)![]()
Ja u siebie nie mam takiej wtyczki przy filtrze... Filtr w sam sobie nie posiada zadnej elektroniki.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Odstojnik jest razem z filtrem. To takie zwykle pokretelko, ktore sie luzuje i leci ropa lub woda z filtra. Nie ma tam zadnej elektroniki 

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Bradley napisał(a):Nie ma tam zadnej elektroniki
i nigdy nie było ... w starszych TDI (audi) były czujniki - woda która zbierała sie w odstojniku robila zwarcie obwodu czujnika i zapalała kontrolke w zegarach - audi dawno z tego zrezygnowało ...
-

leopard - Members
miga kontrolka świec żarowych podczas jazdy vento 1.9 TDi, podczas zapalenia świateł mijania migają światła STOP z tyłu a kontrolka od świec żarowych przestaje migać bądź w czasie naciśnięcia pedału hamulca ta kontrolka przestaje migać na niedługi czas, proszę o poradę

- darekdaromin
- Berbeć
Hmm czyli te usterki dlatego że tylne lampy często nie "masują" dobrze ?
U mnie jest okej. Ale zauwazyłem malutką rzecz:
Gdy wcisne hamulec to RAZ lekko mrygnie kontrolka ta od swiateł przeciw mgielnych tylnych. Obok włącznika świateł mijania.
U mnie jest okej. Ale zauwazyłem malutką rzecz:
Gdy wcisne hamulec to RAZ lekko mrygnie kontrolka ta od swiateł przeciw mgielnych tylnych. Obok włącznika świateł mijania.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
slawek5t napisał(a):Gdy wcisne hamulec to RAZ lekko mrygnie kontrolka ta od swiateł przeciw mgielnych tylnych. Obok włącznika świateł mijania.
do wyczyszczenia masa w lewej tylniej lampie ja tak mam raz na rok sniedzieje i masy dobrej nie ma(brazowy przewod)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła