Moderator: Moderator
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
o czym wcześniej wspomniałe, poprostu pompa olejowa tego nie przetłacza... i hydro nie pracują dlatego jest efekt pracy silnika jakby nie na wszystkie cylindry.raf.sie napisał(a):olej gesty i na jalowym nie ma dobrego smarowania
ale co poanowie... juz jest jak dawniej pali jak zloto, nie telepie porostu reka odioł....

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no mrozy odeszly gada jak marzenie z rana a jush chcialem szukac nie wiadomo jakis przyczyn a samo problem sie rozwiazal 

JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
superowo....a gdzie ta uszczelka sie znajduje...ted3 napisał(a):Profilaktycznie wymieniłem uszczelkę oleju.

-

SotoM - Members
U mnie z rana tez ledwo oddychał odpalając mało sie nie rozsypał(hehe) tak załapywał klekocząc
. Wymieniłem filtr paliwa nowe świece żarowe. No i pokazał na co go stać -12 całą noc stał rano 1 grzanie świec i ciabas Odpalił bez zachłystu

. Wymieniłem filtr paliwa nowe świece żarowe. No i pokazał na co go stać -12 całą noc stał rano 1 grzanie świec i ciabas Odpalił bez zachłystu

- Jonko
- Czytacz
Panowie mrozy wracają i postanowiłem poruszyć temat bo aż żal mi się robi mojego silnikczka co prawda stoi w garażu ale to taki blaszak można powiedzieć postanowiłem jutro obłozyć akumlator folia termoizolacyjną chciaż w ostanie mrozy nie miałem problemu z odpałem ale mimo wszystko jest mi go szkoda może taki przewrażliwiony jestem .

-

dadi321vw - Badacz tematu
a co ma wspólnego zal silnika z obłozeniem AQ...
i po co to...
dobry AQ to nawet przy -30 bedzie kręcił... za miast go owija jakimis styropianami po wiejsku to juz lepiej zainwetowac w obudowe AQ z mk4...
i po co to...
dobry AQ to nawet przy -30 bedzie kręcił... za miast go owija jakimis styropianami po wiejsku to juz lepiej zainwetowac w obudowe AQ z mk4...-

SotoM - Members
No niby nic nie ma wiadomo ale wiadomo też że ciepły akumlator inaczej kreci niż zimny,a czy po wiejsku czy nie po wiejsku to co to za róznica pod maske nikt nie zgląda a jak komuś prądu braknie na jeszcze jeden obrród to komu będzie wstyd temu co obłozył ztyropianem czy temu co nie odpalił.?Ja osobiscie z moim sprzętem nie miałem do tej pory problemu z otpałem a stoi albo pd chunurką alo w blaszaku. 

-

dadi321vw - Badacz tematu
moim zdaniem niema sensu obkladac aku poniewaz po dluzszym czasie i tak temp aku spadnie a jak sie oblozy styropianem to sie zrobi cos w rodzaju lodowki przenosnej,taki maly termos trzymajacy zimno,poprostu trza wymienic jak jest stary i kupic wlasciwy do modelu (chodzi mi o ilosc Ah zeby nie za duzo lub nie za malo)
- marcin291986
- Czytacz
Jakie obwijanie AQ????? :zdziwko: to nic nie da przy takich zaj... mrozach :-x sprawność AQ przy temp -25 spada nawet o 30%. Ja swój zabieram do domu na noc. Różnica jest ogromna :-D
- sebastianW
- Czytacz