Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Silnik gaśnie !
Gdy nie mam dużo paliwa powiedzmy że dopiero co zapala się rezerwa odpalam silnik po sekundzie gaśnie. Odpalam drugi raz i to samo zapala normalnie i za sekundę dwie gaśnie. Nie może to być wina paliwa bo paliwo jest i nawet na rezerwie powinien odpalać normalnie. jakieś pomysły bo mnie to wpienia ?! 

VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
i dzieje sie to tylko wtedy jak masz tak mało paliwa czy niezaleznie ile...
zapala sie kontrolka swiec...
zapala sie kontrolka swiec...

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Kontrolka świec się nie zapala i dzieje się to tylko wtedy gdy jest mało paliwa. Odpala bez zająknięcia i po max 2 sekundach gaśnie . Dopiero za 5-6 razem odpala normalnie i nie gaśnie. Gdy jest więcej paliwa nie zauważyłem tego problemu. Masz jakąś koncepcję ?
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
a spróbuj z zaworkiem zwrotnym ... ; ) kaszt nie duży a może pomóc
[ Dodano: 2012-06-01, 22:22 ]
Bąbelkami powietrza w przewodach . . .
[ Dodano: 2012-06-01, 22:22 ]
patrolfak napisał(a):slawek5t napisał(a):Może mocno nie szczelne przewody paliwowe ? ?
Raczej nie a czym to się jeszcze może objawiać ?
Bąbelkami powietrza w przewodach . . .
- MTi
- Badacz tematu
a spróbuj z zaworkiem zwrotnym ... ; ) kaszt nie duży a może pomóc
Z zaworkiem zwrotnym juz kiedyś próbowałem w escorcie i sprinterze przez to nie szły jak powinny dlatego mam uraz co do takich rozwiązań.
A w wężyku nie ma żadnych bąbelków powietrza . Także nadal nie wiem co jest grane.
[ Dodano: 2012-06-04, 16:13 ]
No i panowie tak zatankowałem dzisiaj do połowy zbiornika chciałem odjechać aby ustąpić miejsce gościowi w aucie za mną no i znów zonk powtórka z rozrywki zapalił 2 sek. i zgasł zapalił i zgasł. odepchałem auto kawałek dalej i zapalił normalnie dopiero do 8 -9 próbach. Tym razem było paliwo także nadal nie wiem o co kaman. Poradźcie coś bo ja pomysłu nie mam .
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
A przewody paliwowe sa ok?
Może bak zapowietrzony kolega wiem ze takie coś miał.
Może bak zapowietrzony kolega wiem ze takie coś miał.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Małe odświeżenie tematu. Dzisiaj zajechałem na maka po jedzenie posiedziałem około pół godziny wracam do auta i... odpala po czym 2 sek. i gaśnie i tak w nieskończoność paliwa miałem około 40% zauważyłem że w wężyku paliwa od filtra do pompy jest dość dużo powietrza. próbowałem wiec odpalić auto na tkz. zapych. i to nie przyniosło oczekiwanych skutków tak samo jak poprzednio zapaliło na 2 sek po czym zgasło bawiłem się z tym około 2 godzin na parkingu pod makiem. I w końcu zrobiłem tak wrzuciłem jedynkę trzymałem nogą gaz prawie do końca przekręciłem stacyjkę i po małym szarpnięciu auto odpaliło. jednak wydaję mi się że już nie jest takie żwawe jak wcześniej. już nie wiem w czym tkwi problem. Jedni mówią że to elektronika inni że pompa paliwa się kończy i tak dalej . obdzwoniłem kilkanaście servisów mechaników itp i nikt nie wie w czym tkwi problem. może pomożecie
po dojechaniu do domu problem znów wrócił auto nadal odmawia posłuszeństawa. Odpala 2 sek i gaśnie . Proszę o pomoc bo mi ręcę poprostu opadają 
po dojechaniu do domu problem znów wrócił auto nadal odmawia posłuszeństawa. Odpala 2 sek i gaśnie . Proszę o pomoc bo mi ręcę poprostu opadają 
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members