Schemat podciśnień

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Schemat podciśnień

Postprzez krzysiello » 22 paź 2014, o 21:05

Potrzebuje schematu podciśnień do silnika 1.9 TDI AHU ponieważ chcę zmienić wężyki wszystkie. Jaki też powinien ich rozmiar i ile metrów wystarczy?
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Schemat podciśnień

 

Postprzez palio » 23 paź 2014, o 19:24

Rozmiar wężyków 3,2 mm

Schemat podciśnień
Obrazek


Wydaje mi się, że jak kupisz 5m to na pewno Ci starczy.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzysiello » 23 paź 2014, o 21:17

Dzięki, a masz jakiś dokładniejszy np. tak jak taki http://obrazki.elektroda.pl/2104833900_1377427833.jpg ? ;-) A od EGR to 5mm tak?
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Postprzez palio » 24 paź 2014, o 17:18

Nie mam. Co do EGRa to nie pamiętam bo go nie mam :mrgreen:
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzysiello » 27 paź 2014, o 15:13

Wyczyściłem zawór N75, wymieniłem wężyki idące z turbiny do N75. Gdy jadę to czuję jak by nie miał turba, więc podmieniłem N75 z N18 i dalej to samo :cenzura: Co to może być?
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Postprzez BartheZz_3 » 27 paź 2014, o 16:05

A może masz tak zawalony kolektor że już zawał był, w sensie zero przelotu... albo turbo padło w najgorszym razie. Nic innego do głowy nie przychodzi, bo podstawa to podłączyć kompa ;)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez krzysiello » 27 paź 2014, o 16:13

Turbo było robione jakiś czas temu. Może N75 uszkodzony bo jak go rozebrałem to był tam jeden zwój sprężynki więc włożyłem od długopisu (uciąłem w połowie)
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Postprzez BartheZz_3 » 27 paź 2014, o 21:03

Jeśli możesz to od kogoś podmień N75, z 1.8T też N75 pasuje, wiem bo mam założony takowy :)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez krzysiello » 27 paź 2014, o 21:19

N75 włożyłem od Polo 6n2 1.4 TDI. Przerywa itp tylko na zimnym silniku, gdy się nagrzeje to jest wszystko ok. :?:
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Postprzez krzyś » 27 paź 2014, o 22:21

Może zacznij od zrobienia logów bo będziesz szukał przyczyny do wiosny :hyhy:
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzysiello » 27 paź 2014, o 22:37

krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Postprzez palio » 27 paź 2014, o 22:56

krzysiello, a błędy jakieś są?
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Następna strona

- - - bestpolisa.pl



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 4 gości