Schemat podciśnień

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez krzysiello » 27 paź 2014, o 23:25

palio, nie ma w ogóle

[ Dodano: 2014-10-28, 21:17 ]
W logach wskazuje cały czas że przepływomierz podaje max ilość powietrza i się nie zmienia wartość.
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

 

Postprzez palio » 28 paź 2014, o 22:38

Sprawdź wężyk idącego do ECU. Wyjmij ECU rozkręć go i sprawdź wężyk wewnątrz czy czasami nie jest pęknięty.
Przepływomierzem się nie przejmuj.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzysiello » 29 paź 2014, o 22:01

Czyli przepływomierz dobry jeśli nawet pokazuje max wartość i nie zmienia się ona? On w ogóle nie ma mocy. Jedzie jak SDI
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Postprzez palio » 29 paź 2014, o 22:04

Nic dziwnego, że nie jedzie jak czujnik Map pokazuje głupoty do tego jeszcze doładowanie faluje.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzysiello » 29 paź 2014, o 22:28

Czyli przepływomierz do wymiany?

[ Dodano: 2014-10-29, 21:49 ]
Wężyki mam podłączone wg tego schematu http://images46.fotosik.pl/475/2e50add4cbaacaef.jpg

[ Dodano: 2014-10-30, 13:35 ]
Wymieniłem wężyk od ECU. Dodam że czasami załapie i jedzie tak jak powinien jakiś kawałek i zaraz znowu się muli.
krzysiello
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 18:20
Lokalizacja: Z Polski

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości