to jest na 4 i piątym biegu, to jest różnie jeżeli jest po wyżej 1500/ 2000 obrotów to jest spokój. A co może byc przyczyną tego, że tak ciężko pali?
[ Dodano: 2009-01-20, 14:26 ]
odłączyłem jest ok, ale to może coś zrobić z silnikiem? tylko żeprędkosciomież nie działa:-(, czyli co jest przyczyną. teraz chodzi ładnie i równo, ale nie wiem co z paleniem?
Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kamil17a, no i pieknie..... tak właśnie miało być.... zdecydowanie masz nastawnik pompy do czyszczenia....110%...
z tą wtyczką to jest własnie taki patent...jeśli by szrpła dalej na rozłaczonym predkościomierzu to wtedy na bank wina sprzegła by była-tarcza sprzegła sie prześlizguje. a u ciebie to telepotanie znikło wiec sprzegło jest sprawne a wina brudnego nastawnika pompy wtryskowej. daj do dobrego warsztatu na wyczyszczenie go,ustawienie dawki paliwa i masz spokuj na bardzo długi czas. juz mozesz tą wtyczkę podłączyć...bo własnie nie bedziesz widział prędkości i nie bedzie ci przebiegu liczył....
[ Dodano: 2009-01-20, 22:52 ]
co do palenia auta to musisz sprawdzić swiece ząrowe , kat poczatku wtrysku no i ta dawke paliwa...
z tą wtyczką to jest własnie taki patent...jeśli by szrpła dalej na rozłaczonym predkościomierzu to wtedy na bank wina sprzegła by była-tarcza sprzegła sie prześlizguje. a u ciebie to telepotanie znikło wiec sprzegło jest sprawne a wina brudnego nastawnika pompy wtryskowej. daj do dobrego warsztatu na wyczyszczenie go,ustawienie dawki paliwa i masz spokuj na bardzo długi czas. juz mozesz tą wtyczkę podłączyć...bo własnie nie bedziesz widział prędkości i nie bedzie ci przebiegu liczył....
[ Dodano: 2009-01-20, 22:52 ]
co do palenia auta to musisz sprawdzić swiece ząrowe , kat poczatku wtrysku no i ta dawke paliwa...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Mam podobny problem jak u poprzedników.
1200↔1700 obr/min szarpie silnikiem jakby odcinało mu paliwo. Odczuwalne jest to na V biegu. Mam zamiar udać się z tym problemem na Vaga.
Ile może kosztować taka diagnostyka i ewentualna regeneracja (ustawienie) pompy???
1200↔1700 obr/min szarpie silnikiem jakby odcinało mu paliwo. Odczuwalne jest to na V biegu. Mam zamiar udać się z tym problemem na Vaga.
Ile może kosztować taka diagnostyka i ewentualna regeneracja (ustawienie) pompy???
-

mami210 - Berbeć
mami210, zrób ten sam patent jak opisałem wyżej. odłącz ta wtyczke przy skrzyni. przejedź sie i zobacz co bedzie sie działo. jak przestanie szarpać to nastawnik pompy do czyszczenia. jak dalej bedzie to szarpanie to tarcza sprzęgła sie prześlizguje...na razie zrób to a potem wydawaj pieniadze...
-

SotoM - Members
W porządku, jak tylko poprawi się nieco pogoda to wezmę się za testowanie silnika z odłączonym czujnikiem. Na razie brrr... nie chce sie nawet nosa wytknąć
Odezwę się jak to będzie chodziło.
Wszystkim radzę żeby dobrze sprawdzili nowe (tzn. inne) auto, zanim je kupią.
Thx za poradę.
[ Dodano: 2009-02-01, 02:33 ]
W ogóle na czym polega "czyszczenie nastawnika"?
Która to część z http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=1573
Można wykonać to samemu?
Odezwę się jak to będzie chodziło.
Wszystkim radzę żeby dobrze sprawdzili nowe (tzn. inne) auto, zanim je kupią.
Thx za poradę.
[ Dodano: 2009-02-01, 02:33 ]
W ogóle na czym polega "czyszczenie nastawnika"?
Która to część z http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=1573
Można wykonać to samemu?
-

mami210 - Berbeć
U mnie ten sam problem z tym szarpaniem, byłem u mechanika i potem odłączyłem tą wtyczkę i normalnie jak ręką odjął
poza jednym szarpnięciem podczas dodawania gazu na 5tym biegu. A więc mechanik kazał mi pojechać do elektryka aby go podłączyć pod kompa i sprawdzić całego oraz ewentualnie ustawić kąt wtrysku i dawkę i może wyczyścić ten nastawnik, a więc we wtorek moja perełka będzie zrobiona jak dobrze pójdzie.
Dam znać jakie będą rezultaty.
A za ten nastawnik samemu się brać, to trzeba być naprawdę specem bo w tdi to masakra jest.
poza jednym szarpnięciem podczas dodawania gazu na 5tym biegu. A więc mechanik kazał mi pojechać do elektryka aby go podłączyć pod kompa i sprawdzić całego oraz ewentualnie ustawić kąt wtrysku i dawkę i może wyczyścić ten nastawnik, a więc we wtorek moja perełka będzie zrobiona jak dobrze pójdzie.
Dam znać jakie będą rezultaty.
A za ten nastawnik samemu się brać, to trzeba być naprawdę specem bo w tdi to masakra jest.
-

Marti05 - Berbeć
Marti05, jesli dalej szarpie na 5tym biegu w zakresie obrotów od 1500 do2000 na odłaczonym predkościomierzu to w 100% sprzegło - tarcza sprzegłowa sie przeslizguje - przerobiłem juz te tematy osobiscie u siebie....
potem szrpac zacznie na 4tym biegu a na 5tce juz bedzie sie slizgało potem zejdzie to na 3 bieg i nity na tarczy zaczna ci rezać koło zamachowe....
potem szrpac zacznie na 4tym biegu a na 5tce juz bedzie sie slizgało potem zejdzie to na 3 bieg i nity na tarczy zaczna ci rezać koło zamachowe....
-

SotoM - Members
No to mnie teraz trochę przeraziłeś, ale u mnie to na odłączonym prędkościomierzu miał tylko jedno szarpnięcie, jak na 5tym biegu puściłem gaz i go potem wcisnąłem (tak w miarę normalnie) to było takie jedno a poza tym chodził równo, tego innego rwania to w ogóle nie było.
Jeżeli to tak będzie, no to nic to trzeba będzie powoli zbierać na dodatek na nowe sprzęgło
(jedno się naprawi to drugie się psuje)
Ale chyba nie jest aż tak źle?
Jeżeli to tak będzie, no to nic to trzeba będzie powoli zbierać na dodatek na nowe sprzęgło
(jedno się naprawi to drugie się psuje)
Ale chyba nie jest aż tak źle?
-

Marti05 - Berbeć