witam..
mam taka dziwna sprawe z rozrzadem... otoz po ustawieniu rozrzadu i przejechaniu 20km
przestawia mi sie o jeden zabek na wale do przadu....naciagalem mocniej pasek ale nic to nie daje.....
czy ktos moze wie co z tym nalezy zrobic..?
dodam ze jest to golf 3 tdi 90ps....95r
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Rozrzad....
..."Bo pić to trza umić"......
)
)- LaCmAn
- Berbeć
no własnie...koło wałka rozrządu jest tzw"wolnym kołem"ono musi być luxne przy napinaniu rozrządu.blokuje sie pompę ,wałek rozrządu oraz wał korbowy.po za tym na który znaczek patrzysz ze twierdzisz ze ci sie rozrząd przestawia?? a tak w ogole to w którą str.rolke napinałeś we dług wskazówek zegara czy do tyłu...

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
NAPINACZ NAPINAM W KIERUNKU ZEGARA BLOKUJE POMPE I WALEK. SPRAWDZALEM KOLO I JEST DOKRECONE... JAK MAM BLOKOWAC WAL? ALE JAK USTAWIE PO SWOJEMU TO ODPALA JAK IGIELKA. PRZEJADE KAWALEK NASTEPUJE ZADUSZENIE SILNIKA I ZNOW TO SAMO
..."Bo pić to trza umić"......
)
)- LaCmAn
- Berbeć
haaa....mozesz mieć wyrobione koło pompy wtryskowej. zdarza sie to dośc czesto...lub też koło wałka rozrządu lub wału korbowego....ale ja stawiam na koło pompy...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ja zawsze tak robie sciogam kulko przykladam suwmiarke albo jakis plaskol do zombka i pod swiatlo patrze czy jest szczelina w mejscu gdzie pasek chodzi jak jes duza to tylko wymienis bo tego sie nie naprawia ale watpie zeby ci przeszkocztl a co sie dzieje slabnie ze muwisz ze przeszkoczy i tam patrzysz czy tak z nuduw grzebiesz z tym rozdzodem?
audik
- audi1986
- Czytacz