Witam !
Mam pytanie, ile może kosztować remont silnika? niestety mój już bierze olej a nie chciałbym go sprzedawać.Przy okazji ile może kosztować remont podłogi? Nie wiedziałem gdzie to wkleić więc wklejał przy okazji tutaj.Mam progi do wymiany oraz kawałek podłogi przy progach. Ile może kosztować taka robota podłogi + zabezpieczenie. Nie chciał bym zmieniać swojego Goferka, jest to moje pierwsze auto i zawsze marzyłem o Gofrze:D I chciałbym by kiedyś zawitał na jakimś zlocie:D
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
jak ja się pytałem u znajomego blacharza za wspawanie progów z wzmocnieniem i konserwacją to mi mówił że 400 zł a sam też przymierzam się do remotu silnika i zastanawia mnie ile by mnie wyszedł szlif cylindrów 

-

Pozor - Members
-

Mario GT - Forumowy wyjadacz
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ciężko tak na oko powiedzieć ile może kosztować , najlepiej podjechać do jakiegoś dobrego mechanika ,
Co możesz zrobić sam to zrób a resztę niech on robi
A co do remontu silnika rozrząd , uszczelka pod głowicą i pokrywą zaworów, uszczelniacze to 500-600 najmniej liczyć z robocizną
Co możesz zrobić sam to zrób a resztę niech on robi
A co do remontu silnika rozrząd , uszczelka pod głowicą i pokrywą zaworów, uszczelniacze to 500-600 najmniej liczyć z robocizną
-

Szheyk - Badacz tematu
szuler napisał(a):Sam nie rozbiorę brak narzędzi i umiejętności:D
Chyba że...
szuler napisał(a):A co do części tego robię w hurtowni części samochodowych więc miał by co potrzeba taniej.
Rabacik jest więc czym się martwić?
szuler napisał(a):Rozrząd miałem wymieniany 7 miechów temu.
No ale pasek i tak nowy po remoncie musiałby wlecieć dla świętego spokoju.
Pojedź do jakiegoś ogarniętego mechanika.. Niech Ci zdiagnozuje motor, wyceni naprawę i wszystko. Potem już tylko kasa do skarpety.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
szuler napisał(a):Wiesz za duzo nie zarabiam.a zyc tez jakos trzeba a liczylem na mniejsze koszty z tym silnikiem:-P
Wiec opłaca ci sie wg go robic? 2000 tysie musisz miec max , teraz popatrz na samochod i na kasa, na samochod i na kase, pomysl...
-

scyzormks - Gaduła
scyzormks napisał(a):Wiec opłaca ci sie wg go robic? 2000 tysie musisz miec max , teraz popatrz na samochod i na kasa, na samochod i na kase, pomysl...
hhehe dobre
taniej wyjdzie kupić drugi silnik i włorzyć
Mój traktor:
moj-golf/gtd-by-psiakrew-t53519.html
Diesel kopci diesel czadzi diesel nigdy cie nie zdradzi
moj-golf/gtd-by-psiakrew-t53519.html
Diesel kopci diesel czadzi diesel nigdy cie nie zdradzi
-

Psiakrew - Czytacz