Prośba o odczytanie Logow

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Elmo » 26 wrz 2014, o 17:42

No to się cieszę :D A jeszcze jedno pytanko :D Ile można wyciągnąć z fabrycznego turbo z 1z ?
Bo planuję zmianę ic na większy i podciągnięce turba :)
[center][glow=red]

I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow]
[/center]
Avatar użytkownika
Elmo
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 00:30
Lokalizacja: Ustroń

 

Postprzez palio » 26 wrz 2014, o 17:49

To tylko soft tzw, wirus.

Wszystko zależy w jakim jest stanie. U mnie jest też jeszcze ori turbo z 1z i doładowanie 1,2 bara i jeszcze żyje choć lekko nie ma.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Elmo » 26 wrz 2014, o 17:53

1,2 bara przy ori osprzęcie czy coś trzeba zmieniać ?
[center][glow=red]

I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow]
[/center]
Avatar użytkownika
Elmo
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 00:30
Lokalizacja: Ustroń

Postprzez palio » 26 wrz 2014, o 18:01

Nic nie trzeba zmieniać.

Jak dołożysz FMIC to przy okazji zaślep EGR. Możesz go dodatkowo wyłączyć programowo (tuner będzie wiedział o co chodzi) i zrób sobie przelot na jednym tłumiku - zostaw sam ostatni. Nie słuchaj nikogo, że będzie za głośno tak nie jest, sam mam tak zrobiony, jedna rura od plecionki do ostatniego tłumika).

Sam soft może dać około 110 - 115 ps. Większe moce to już ingerencja w mechanikę.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Elmo » 28 wrz 2014, o 14:07

Palio powiedz mi jeszcze jak najłatwiej i w domu podciągnąć turbo ? Bo z kasa krucho a zastanawia mnie to jak się do tego zabrać.
[center][glow=red]

I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow]
[/center]
Avatar użytkownika
Elmo
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 00:30
Lokalizacja: Ustroń

Postprzez palio » 28 wrz 2014, o 15:02

Elmo, nic nie zrobisz sam. Tylko softem to zrobisz. To nie AAZ.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Elmo » 28 wrz 2014, o 18:57

Aha no dobra dzięki za info :D A ile szaczowany wirus będzie kosztował ?
[center][glow=red]

I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow]
[/center]
Avatar użytkownika
Elmo
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 00:30
Lokalizacja: Ustroń

Postprzez palio » 29 wrz 2014, o 07:09

Szukaj u siebie w rejonie jakiegoś grupowego chipowania. zawsze jest taniej. W mojej okolicy wirus do 1z to koszt 600 zł. Więc cena w miarę przystępna.

Co do osoby poleconej na priv na pewno będzie taniej ;-)
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości