Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Bradley Jak chcesz to mogę się podmienić zaworkiem 

hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz
Dalsza kontynuacja watku w piatek za tydzien kiedy wroce do domu.
Nie mostkowalem niebieskiego-czerwony co wykreslilo gruche z "czarnej listy" ale na logach bylo widac, ze czasem n75 dzialal sprawnie ale w wiekszosci przypadkow konczylo sie to notlaufem.
Nie mostkowalem niebieskiego-czerwony co wykreslilo gruche z "czarnej listy" ale na logach bylo widac, ze czasem n75 dzialal sprawnie ale w wiekszosci przypadkow konczylo sie to notlaufem.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Dzieki uprzejmosci kolegi Matrasa z forum golfa zamienilismy sie zaworkami, wyruszulismy na A4, przeventylowalismy silnik i wszystko dzialalo perfekcyjnie. Zmienilem na swoj trefny zaworek i na 2 biegu podwiesilo mi znowu zawory
[ Dodano: 2010-03-27, 13:55 ]
Czy polaczenie czerwonego wezyka z niebieskim powinno byc z
a) podpieta kostka zasilajaca n75 i zostawionym wezykiem czarnym idacym do rury ssacej przed turbina. Czerwony i niebieski polaczone (np. za pomoca rurki z wkladu do dlugopisu)
b) kostka zasilajaca n75 powinna byc odpieta, czerwony i niebieski polaczone (np. za pomoca rurki z wkladu do dlugopisu)
Moje pytanie zrodzilo sie z tego, ze w przypadku
a)
auto ma kopa, ale laduje 1,5bar i przy 3,5tys obr/min wali, cyka (jak popychacze) i notlauf sie pojawia z wiadomych wzgledow. Wysterowanie n75 na max ~93% Brak bledu n75 w sterowniku.
b) Wysterowanie n75 na ~66% non stop, auto chodzi jak SDI ale rowno przyspiesza, doladowanie aktualne jest ciut wyzsze od zadanego. Blad w sterowniku n75 i nie da sie go usunac.
Mnie sie wydaje, ze sztanga WG jest konkretnie zapieczona, wiec na ktory przypadek mam patrzec a czy b zeby zrobic loga z bypassem i wiedziec, ze teraz jest ok. Moze sie okazac, ze jednak moj stary zaworek byl ok. Choc byl podmieniany n75 na sprawny i auto jechalo normalnie, brak notlaufa, wiec tutaj mnie kompletnie zaskoczylo.
[ Dodano: 2010-03-27, 13:55 ]
Czy polaczenie czerwonego wezyka z niebieskim powinno byc z
a) podpieta kostka zasilajaca n75 i zostawionym wezykiem czarnym idacym do rury ssacej przed turbina. Czerwony i niebieski polaczone (np. za pomoca rurki z wkladu do dlugopisu)
b) kostka zasilajaca n75 powinna byc odpieta, czerwony i niebieski polaczone (np. za pomoca rurki z wkladu do dlugopisu)
Moje pytanie zrodzilo sie z tego, ze w przypadku
a)
auto ma kopa, ale laduje 1,5bar i przy 3,5tys obr/min wali, cyka (jak popychacze) i notlauf sie pojawia z wiadomych wzgledow. Wysterowanie n75 na max ~93% Brak bledu n75 w sterowniku.
b) Wysterowanie n75 na ~66% non stop, auto chodzi jak SDI ale rowno przyspiesza, doladowanie aktualne jest ciut wyzsze od zadanego. Blad w sterowniku n75 i nie da sie go usunac.
Mnie sie wydaje, ze sztanga WG jest konkretnie zapieczona, wiec na ktory przypadek mam patrzec a czy b zeby zrobic loga z bypassem i wiedziec, ze teraz jest ok. Moze sie okazac, ze jednak moj stary zaworek byl ok. Choc byl podmieniany n75 na sprawny i auto jechalo normalnie, brak notlaufa, wiec tutaj mnie kompletnie zaskoczylo.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
U mnie też pojawiał się notlauf i połączyłem wężyki na podpiętej kostce i wszystko działa poprawnie
więc chyba na podpiętej jeździj.
więc chyba na podpiętej jeździj.MK3 BY RESPEKT - NOWA SESJA - NOWE PLANY!!! << zapraszam
POTRZEBUJESZ DIAGNOZY VAG'iem - PISZ!
moj-golf/golf-3-1-9-tdi-by-respekt-t20801.html
POTRZEBUJESZ DIAGNOZY VAG'iem - PISZ!
moj-golf/golf-3-1-9-tdi-by-respekt-t20801.html
-

respekt - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Sprawa ogarnieta. Sztanga rusza sie juz jak ta lala. Na bajpasie laduje max 1621,8, 1611,6mbar wiec n75 mowi na 100% bajbaj.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk