Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Usterka usunięta wymienione gumki w siłowniku i wszystko ok nawet nie było tak zle z rozbiórką jak sie zapowiadało
- marcin2105
- Czytacz
Witam,
Również mam pewien problem ze sprzęgłem
tzn jak silnik pracuje i wciskam sprzęgło to słychac takie świergotanie jak puszcze, to czasem przestaje a czasem nie
Procz tego przy zmianie biegów nie ma komfortu tzn sprzeglo nie jest takie ostre (jak w innym moim samochodzie)
Czy to zonaka zurzytego sprzęgła czy tez moze czegos innego
Jesli sprzęgło to kompletne czy mozliwe ze tylko któreś z elementów
Pytam dlatego że mam takiego mechanika - przeważnie on mowi zeby odrazu wymieniac wszystko - ale pewnie dla tego ze to jest bardziej pewne wyjscie a mu się nie chce oceniac czy to jest zurzyte a to nie,
pozdrawiaam
Również mam pewien problem ze sprzęgłem
tzn jak silnik pracuje i wciskam sprzęgło to słychac takie świergotanie jak puszcze, to czasem przestaje a czasem nie
Procz tego przy zmianie biegów nie ma komfortu tzn sprzeglo nie jest takie ostre (jak w innym moim samochodzie)
Czy to zonaka zurzytego sprzęgła czy tez moze czegos innego
Jesli sprzęgło to kompletne czy mozliwe ze tylko któreś z elementów
Pytam dlatego że mam takiego mechanika - przeważnie on mowi zeby odrazu wymieniac wszystko - ale pewnie dla tego ze to jest bardziej pewne wyjscie a mu się nie chce oceniac czy to jest zurzyte a to nie,
pozdrawiaam
-

l007 - Czytacz
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Po kilku kilometrach usterka powróciła.
Tym razem wymieniłem już całą pompę i wysprzęglik na nowe nie tylko same gumki i jest ok
Tym razem wymieniłem już całą pompę i wysprzęglik na nowe nie tylko same gumki i jest ok
- marcin2105
- Czytacz
marcin2105 napisał(a):Tym razem wymieniłem już całą pompę i wysprzęglik na nowe
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):marcin2105 napisał(a):Tym razem wymieniłem już całą pompę i wysprzęglik na nowedlatego jestem zdania ze kto oszczędza to póżniej 2 razy płaci. jeśli chodzi o naprawę rzeczy hydraulicznych jak wysprzęglik,pompa sprzęgła, pompa hamulcowa czy cylinderki z tyłu to tylko i wyłącznie kupować nowe nie bawić się w zestawy naprawcze
Po miesiącu jazdy na nowym wysprzęgliku i pompie znowu awaria. Padła pompa (nowa ). Objaw był taki że pojawił się luż na dzwigni sprzęgła. Myślałem ze w jakiś sposób dostało się powietrze więc postanowiłem odpowietrzyć. W trakcie odpowietrzania okazało się że pompa nie zasysa w ogóle płynu z pojemniczka. Ten płun który był w układzie wypchało przez odpowietrznik a nowego nie pociągło. Jutro jade do sklepu reklamowa pompe tylko zastanawiam się czy to coś da.
Tak że kolego SotoM czasami nowy zamiennik made in Germany wyprodukowany w Chinach jest znacznie gorszy od oryginalnych używek
- marcin2105
- Czytacz
owszem racja- zamienniki tez nawalaja. nieneguje tego...nieraz miałem problemy...
a jakiej firmy zakladales graty??
a jakiej firmy zakladales graty??
-

SotoM - Members
Nie pamiętam ale jakiejś mało znanej chyba. A jak jest dobra? bo jutro musze znowu kupić pompę.
Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia na zwykłą linke???
Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia na zwykłą linke???
- marcin2105
- Czytacz
osobiście bym pakował z TRWmarcin2105 napisał(a):Nie pamiętam ale jakiejś mało znanej chyba. A jak jest dobra?
jak zmienisz skrzynie i pedały to jasne ze tak.marcin2105 napisał(a):Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia na zwykłą linke???
a tak na marginesie - weź młoteczek i wybij to sobie z głowy...
załatwiaj reklamacje niech penisy oddają ci szmalec i bierz pompe TRW.
-

SotoM - Members