Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z odpaleniem DIESEL
Witam, mam golfika z silnikiem 1.9tdi 90km, rano mam problem z odpaleniem, po nagrzaniu swiec dluugo kreci az wkoncu odpali chwile nierowno chodzi i po 15sec jest wporzadku, swiece wymienilem, akumulator jest ok, na komputerze pokazalo zerwanie obwodu w czujniku temp paliwa zrobilem to i na komputerze juz nie ma bledow, czy ktos mial podobny problem??bardzo prosze o pomoc
- smiechu
- Berbeć
Jak by co to taka rzecz cię ratuje:
http://allegro.pl/zawor-zaworek-zwrotny ... 75563.html
http://allegro.pl/zawor-zaworek-zwrotny ... 75563.html
-

Damka - Czytacz
Jak tracił moc to zawór n75 do sprawdzenia i przewody od filtra takie wężyki.
Możliwości: przytkany filtr paliwa, nieszczelności na przewodach, przytkane sitko w baku, uszkodzony zawór powrotu w pompie. Wstępnie odkręć zawór od spodu filtra i powinna zejść woda oraz odpowietrzysz trochę układ.
Możliwości: przytkany filtr paliwa, nieszczelności na przewodach, przytkane sitko w baku, uszkodzony zawór powrotu w pompie. Wstępnie odkręć zawór od spodu filtra i powinna zejść woda oraz odpowietrzysz trochę układ.
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
smiechu napisał(a):mam golfika z silnikiem 1.9tdi 90km
Przy tylko 90KM to normalne że traci moc przy 140
. Przeciez vmax to ok 190kmh
Jesli nie chce WCALE jechac wiecej niż około 130kmh no to wtedy trzeba szukać winowajcy.
Załóż sobie zaworek. Jak nie pomoże to jedź na komputer ustawić kąt wtrysku. Powinno być około 46-52 w tym przedziale
Mój golfik
-

slawek5t - Members
moj do 160km/h jakos szedl pozniej juz stawial opory to i tak duzo jak na golfa. kata wtrysku nie ustawisz kompem jedynie sprawdzisz wartosci. mozna go ustawic jedynie na pompie
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
co wy tak zle o golfie, ja mam golfa3 ahu 90km i do 180 to bez problemu idzie, pozniej juz mu ciezko ale cos ciagnie, v-max nie sprawdzalem, nie problem sie rozwalić, wiekszy problem sie dopiero zaczyna, ale jak juz cie niema.Golfik1986 napisał(a):moj do 160km/h jakos szedl pozniej juz stawial opory to i tak duzo jak na golfa. kata wtrysku nie ustawisz kompem jedynie sprawdzisz wartosci. mozna go ustawic jedynie na pompie
- rolek
- Czytacz
slawek5t napisał(a):Przy tylko 90KM to normalne że traci moc przy 140
D.... prawda moj jeszcze ma zapas przy 140 nie duzy ale ma
ustaw kat wtrysku i potem szukaj ja nie mam zadnych zaworkow itd a przy - 27 po nagrzaniu swiec palil po ok 1 s
rozrząd i kat wtrysku robili mi koledzy z naszego 4um Leopard i Sotom pozdro dla was chlopaki
po tych zabiegach nie mam problemu przy odpalaniu

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
Golfik1986 napisał(a):kata wtrysku nie ustawisz kompem jedynie sprawdzisz wartosci. mozna go ustawic jedynie na pompie
O to mi chodziło. poprostu nie dopisałem tego
dzieki za sprostowanie
Wiadomo że ciągnie do samego końca auto. Ale chodzi o to że od 120 to idzie już dużo wolniej. Wsiądźcie do jakiegoś auta 180KM+ to zobaczycie jaki jest zapas mocy przy nawet 150 kmh
Ja swoim też nie mało wycisnąłem bo "aż" 188kmh (nie autostrada). pewnie jeszcze ciut by poszło ale juz było koniec prostej. Lepszym autem na tej prostej to bez zająknięcia przekroczyłem 200. szlo by wiecej ale poprostu był strach bo asfalt nie idealny
Mój golfik
-

slawek5t - Members