Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Sprawdziłem napięcie na świecy. Po przekręceniu kluczyka i zgaśnięcia kntrolki od świecy cały czas podaje 12v. A powinno odcinać. Czyli świece mogą być już spalone ? a jak myślicie mam sprawdzić w bezpiecznikach przekaźnik od świec ?
- Marek1986
- Berbeć
według mnie to nie kąbinuj, bo coś nadłamierz, alo popsujesz, jest zimno i ręce masz sztywne, bo tego wszystko teraz jest zmarźniete. Sprawdz najpierw świece tak jak mowiłem, potem ta pompke
Prawdopodobieńswo spalenia sie świec, do przekaźnika jest 1/100
to sosprawdzaj najpierw i wyklucz najpierw najprostrze
Prawdopodobieńswo spalenia sie świec, do przekaźnika jest 1/100
to sosprawdzaj najpierw i wyklucz najpierw najprostrze
- buri2604
- Czytacz
Przez wiele lat tak robiłem Grzałem świece w zimie więcej niż raz i nigdy świecom nic się nie stało. A wielokrotne podgrzewanie świec pomagało w odpalaniu.hanawald napisał(a):po pierwsze nie podgrzewa sie dwa razy swiec pod żąd ..bo je spalisz .jak już je nie spaliłes
Marek1986, jak w kupionym aucie nigdy tego jeszcze nie robiłeś to wymień filtr paliwa, sprawdź i ewentualnie wymień świece żarowe.
Jak to nie pomoże to kombinuj dalej.
Sprawdź też czy akumulator jest taki jak powinien być w tym aucie. Pojemność i prąd rozruchowy. Jak jest coś nie tak z akumulatorem to przy rozruchu wyzeruje ci zegary.
buri2604, Marek1986 ma diesla, tam nie ma pompy paliwowej
Nie powinno. Przez jakiś czas świece będą jeszcze podgrzewane. Nawet gdy silnik już odpali.Marek1986 napisał(a):Po przekręceniu kluczyka i zgaśnięcia kntrolki od świecy cały czas podaje 12v. A powinno odcinać.
- tomi
- Berbeć