Problem z odpalaniem, licznikiem

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez palio » 30 sty 2014, o 22:33

Możesz tak zrobić. Sam tak robiłem przy sprawdzaniu kostki.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez bulka907 » 30 sty 2014, o 22:34

Jutro tak zrobie.
A co moze byc z tym licznikiem ze wszystko gasnie po odpaleniu?
bulka907
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 30 sty 2014, o 21:11
Lokalizacja: Raciborz

Postprzez palio » 30 sty 2014, o 22:43

Sprawdź jeszcze przekaźnik 109. Znajduje się w skrzynce bezpieczników. Wyjmij go rozbierz i sprawdź zimne luty.

Co do licznika to posprawdzałbym wszystkie bezpieczniki i czy kostka z tyłu jest dobrze podpięta. Jak wymienisz kostkę to napisz czy coś się zmieniło z licznikiem. Tak jakby, gdzieś napięcie ginęło.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez bulka907 » 30 sty 2014, o 22:44

Przekaznik 109 zamienilem z dzialajacego golfa- wiec jest dobry na sto procent. Jutro bede mial kostke wiec ja zamontuje. Pocykam tez kilka zdjec co sie dzieje przed zapaleniem i po zapaleniu.
A jesli chodzi o ten czujnik temp plynu. Na jaki mam go wymienic?
bulka907
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 30 sty 2014, o 21:11
Lokalizacja: Raciborz

Postprzez palio » 30 sty 2014, o 22:45

Najlepiej na ori - niebieski
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez bulka907 » 30 sty 2014, o 22:49

Jest to ten:
http://sklep.intercars.com.pl/?grut=102 ... le=1&wsk=O

Z firmy HELLA, 3 pozycja?
bulka907
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 30 sty 2014, o 21:11
Lokalizacja: Raciborz

Postprzez palio » 30 sty 2014, o 22:51

Pomyliłem się nie przekaźnik 109 tylko sprawdź przekaźnik 103.

Nie wyświetla czujnika.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez bulka907 » 30 sty 2014, o 22:57

To jutro sprobuje pozmieniac z drugiego golfa. Dla pewnosci podmienie oba przekazniki, a pozniej ta kostke i dam znac co z tego wyszlo.

[ Dodano: 2014-01-31, 11:23 ]
Witam. Podmienilem przekaznik 103- zadnej zmiany, tzn nadal brak pradu na pompie. Kostke stycyjki tez podmienilem i tez zadnej roznicy, pompa nadal nie ma pradu i licznik tez.

A czy moze to byc wina immobilajzera? Zaraz zawioze auto do elektryka, niech sie martwi:)

[ Dodano: 2014-01-31, 16:17 ]
Palio, mozesz mi podac adres mail? Bo nie mam konta na fotosiku zeby zdjecia wgrac.
bulka907
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 30 sty 2014, o 21:11
Lokalizacja: Raciborz

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości