Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem z odpalaniem jak zimny silnik 1,9 tdi
witam, mój golfik ma problem z odpalaniem gdy jest zimny. przypuszczałem że mogą być to świece lecz wszystkie są dobre, napięcie dochodzi. Może wie ktoś z was jakie tam powinny być świece, według mnie są one nie odpowiednie to tego silnika, gdyż wykręciłem je po raz kolejny i podłączyłem je pod tą wiązkę dałem do nich minus, lecz napięcie jakie dostają jest za krótkie i nie nadąża nagrzewać świec. Byłbym wdzięczny za poradę i informacje jakie tam są świece?
- bartuuuussss
- Czytacz
A świece sprawdzałeś na ciepłym silniku?
Spróbuj odłączyć czujnik temperatury płynu chłodzącego i próbuj odpalić. Po odłączeniu tego czujnika świece będą grzać cały czas. Jak nie będzie poprawy to sprawdź przekaźnik 103. Bezpieczniki sprawdzone?
Jakie są tam świece to nikt nie wie. Musisz jedną wykręcić i zobaczyć co jest napisane.
Nie cofa się paliwo? Kąt wtrysku dobry?
Spróbuj odłączyć czujnik temperatury płynu chłodzącego i próbuj odpalić. Po odłączeniu tego czujnika świece będą grzać cały czas. Jak nie będzie poprawy to sprawdź przekaźnik 103. Bezpieczniki sprawdzone?
Jakie są tam świece to nikt nie wie. Musisz jedną wykręcić i zobaczyć co jest napisane.
Nie cofa się paliwo? Kąt wtrysku dobry?
Ostatnio edytowano 23 mar 2013, o 16:02 przez palio, łącznie edytowano 1 raz
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
czujnik jest na króćcu wodnym wychodzacym z głowicy pod wtryskami i z boku jest kostka 4 pinowa
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
jak mnie pamięć nie myli to kolega wyciągał wtryski?
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
podepnij sie pod vaga i w bloku 000 basic settings pozycja druga to kat wtrysku powinien wynisic 49-51 i silnik musi byc zagrzany do 90 stopni
-

krzyś - Members
To jak wyjmował to zapewne korekcje się rozjechały.
krzyś, tak by było idealnie ale jak będzie 55 to też nic się nie stanie
.
Tak jak kolega wyżej napisał BS (nastawy podstawowe) grupa 000 poz. nr 2 - będzie mrugać kontrolka świec żarowych.
Dawka grupa 001 statyczny.
krzyś, tak by było idealnie ale jak będzie 55 to też nic się nie stanie
.
Tak jak kolega wyżej napisał BS (nastawy podstawowe) grupa 000 poz. nr 2 - będzie mrugać kontrolka świec żarowych.
Dawka grupa 001 statyczny.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++