Na vagu to możesz sprawdzić napięcie nastawnika. Nie sprawdzisz go czy jest czysty czy brudny.
Jak brudny (poszarpywanie) to się go czyści. W jakich przedziałach obrotowych to występuje i czy na każdym biegu?
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie wiem czy na kazdym bo na nizszych to nie jeździ sie na tak nisko. Ale zazwyczaj zauwazam to na 5, ale moze na 4 tez sie zdaza. Przedzial. Hmmm to jest gdzies tak 1000-1100. Jaki koszt takiego czyszczenia ?
najczesciej gdy hamuje silnikiem tak do 50 , troche mniej. To przy zwalnianiu gdy dochodzi do 1000-1100 obr to tak szarpie lekko. Po wcisnieciu sprzegla juz tego nie ma. Nie wiem jak w innych . Czy on juz wtedy sie dławi czy niepowinno tak byc. No i przy przyspieszaniu to wlasnie w rychu miejskim na 5 w granicach tych 50-60 . Lekkie dodawanie gazu i trzymanie na rownych niskich obrotach to poszarpuje.
najczesciej gdy hamuje silnikiem tak do 50 , troche mniej. To przy zwalnianiu gdy dochodzi do 1000-1100 obr to tak szarpie lekko. Po wcisnieciu sprzegla juz tego nie ma. Nie wiem jak w innych . Czy on juz wtedy sie dławi czy niepowinno tak byc. No i przy przyspieszaniu to wlasnie w rychu miejskim na 5 w granicach tych 50-60 . Lekkie dodawanie gazu i trzymanie na rownych niskich obrotach to poszarpuje.
Pasja zaczyna się tam, gdzie kończy się rozsądek.
-

witek220 - Gaduła
Zrób tak:
jeżeli chcesz wyeliminować nastawnik to odłącz wtyczkę od impulsatora na skrzyni biegów (jak nie będzie szarpać to nastawnik do czyszczenia).
jeżeli chcesz wyeliminować wtrysk sterujący to jedyna najlepsza metoda to pukać we wtrysk kluczem , śrubokrętem , lub innym narzędziem przy 3000 obr (jak szarpnie to wtrysk do wymiany).
jeżeli chcesz wyeliminować nastawnik to odłącz wtyczkę od impulsatora na skrzyni biegów (jak nie będzie szarpać to nastawnik do czyszczenia).
jeżeli chcesz wyeliminować wtrysk sterujący to jedyna najlepsza metoda to pukać we wtrysk kluczem , śrubokrętem , lub innym narzędziem przy 3000 obr (jak szarpnie to wtrysk do wymiany).-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe