Golfik1986 napisał(a):a przy ilu stopniach sie wlacza wentylator wogole 1.9Tdi??
przy 92°C
opolanin napisał(a):no to Panowie proszę mi odpowiedzieć, po jeżdzie mam chłodnice całą ciepłą, nawet wentylator sie włącza a temp mam cały czas 90 stopni i wymieniony termostat, pompa wodna i chłodnica
yyy ale na co mamy odpowiedzieć? Najważniejsze jest wskazanie temperatury choć wskaźniki nie są zbyt dokładne i 2-3 stopnie mogą oszukiwać (u mnie 5°C), jak jest 90°C to jest ok i nie ma co szukać dziury w całym
a ten wentylator to włącza się w czasie jazdy czy już po zatrzymaniu samochodu?
Powiem tak, Temperatura chłodnicy nie jest ważna dopóki odpowiednia jest temperatura silnika tzn silnik ma mieć w miarę stałą temperaturę niezależnie od warunków zewnętrznych a temperatura chłodnicy może się zmieniać i zmienia się w zależności od warunków zewnętrznych i nigdzie nie jest napisane jaką ma mieć temperaturę a już na pewno nie będzie taka sama w różnych samochodach...tak jak pisałem nie szukajcie dziury w całym

ale wiesz czujniki tesh lubia czasem sfiksowac...
ale to byla tylko skoda niby tesh robiona przez niemcow ale to jednak nie to samo
...poprostu jak coś Cię zaniepokoii to pisz na forum
...jednym słowem musisz być czujny jak pies podwójny 
i tak dostalem malpiego rozumu za chcialo mi sie poszalec po miescie kuleczka na recznym piski i te sprawy takie male katowanie i tak wlasnie do tego doszlo a to ze z samochodu wypadlem jak otworzylem drzwi to i mozna mi wybaczyc ze moglem pary nie zobaczyc
ale co do pisania na forum to spoko zastosuje sie bo juz mi sie przydalo ono kilka razy