POMOZCIE

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez rafol1988 » 16 lut 2012, o 09:18

to bylo tak...wczesniej mi nawalał ktoregos dnia byl kompletnie naladowany bo sprawdzalem..pozniej tydzien czasu samochod stal ja do odpalenia a tu nic sie nie dzieje.wziolem go do domu podlaczam pod prostownik i on dziwnie warjuje.. niewiem czy to wina prostoownika czy aku.na drugi dzien odlaczylem schodze do samochodu i to samo..jakby byl kompletnie rozladowany..no to dalem go na gwarancje...kurde w tamtym roku w lutym dopiero go kupilem.... a gestosc elektrolitow w ogniwach wynosi 0,00 to mozliwe???ze az tak sie rozladowal??przeciez to chyba nierealne bo go na swiatlach niezstawilem ani z radiem wlaczonym.a wiecej tam elektroniki niemam.
rafol1988
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 16:31
Lokalizacja: Olsztyn

 

Postprzez Piaggio » 16 lut 2012, o 09:43

cisnij jeszcze raz tam gdzie go kupiłeś i reklamuj! jeżeli aku nie ma żadnego uszkodzenia mechanicznego to poprostu jest jakis felerny ze nei trzyma prądu,
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez rafol1988 » 16 lut 2012, o 09:51

no chyba bede musial go znowu oddac...przeciez to nie moja wina ze napiecie spadlo duzo ponizej 8v (0,03).a to aku made in tesco :evil: a niewiecie czy az tak padniety akumulator moznna naladowac jeszcze??
rafol1988
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 16:31
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez damianco » 16 lut 2012, o 10:09

rafol1988 napisał(a):no chyba bede musial go znowu oddac...przeciez to nie moja wina ze napiecie spadlo duzo ponizej 8v (0,03).a to aku made in tesco :evil: a niewiecie czy az tak padniety akumulator moznna naladowac jeszcze??
Teoretycznie tak. Powinno się to robić bardzo małym prądem i uważać zby nie zagotował sie elektrolitr - tzn temp nie przekroczyła 55 stopni. Jezeli piszesz ze po ładowaniu przez 10h geśtość elektrolitu jest 0,0 to jest to ewidentnie wina uszkodzonego aku. Najprawdopodobniej mostek jest padnięty i nie przyjmuje prądu. Tak więc śmiło wal do sprzedawcy i niech Ci go wymienią. PS. tylko błagam omijaj markety szerokim łukiem. Tam sa oferowane aku w bardzo niskiej jakości a jedynym wyborem dostawcy jest niska cena zakupu.
Avatar użytkownika
damianco
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 11 sie 2007, o 22:20
Lokalizacja: Łódź

Postprzez pietrasiak2 » 16 lut 2012, o 10:17

Prawdopodobnie nie pobudzisz akumulatora , jak nie dało rady do tej pory Pytanie nie "śniedziała tobie któraś z klem ? . Jak nie masz uszkodzeń mechanicznych.Idź tam gdzie kupiłeś z dowodem zakupu i akumulatorem nie ma takiej opcji by nie wymienili go . Najwyżej postrasz ich urzędem ochrony konsumenta markety się trochę boją ich.
Ps czytałem swoją gwarancję od aku i fakt jest punkt o rozładowaniu ale niech go spróbują naładować . A na czas reklamacji dają aku zastępczy . Może zarzuć skan gwarancji mam tu działkowicza który się tym zajmuje to może zaradzimy
Pozdrawiam :ok:
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez rafol1988 » 16 lut 2012, o 10:40

tzn tak poczekam az odpisza mi z wirmy serwisujacej,wlasnie do nich napisalem.Damianco ale oni tam u siebie mierzyli ze gestosc wynosi 0 ja u siebie niemmam czym,jak go wczoraj podlanczalem do samochodu to sporo iskier bylo jak kleme probowalem przymocowac i myslalem ze cos sie naladowalo no ale niestety..brak reakcji
rafol1988
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 16:31
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez pietrasiak2 » 16 lut 2012, o 10:48

Jak zaiskrzyło i brak reakcji to tak jak napisane jest na upalony mostek i jak dostanie obciążenie zanika prąd.

damianco napisał(a):. Najprawdopodobniej mostek jest padnięty i nie przyjmuje prądu. Tak więc śmiło wal do sprzedawcy i niech Ci go wymienią
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez damianco » 16 lut 2012, o 13:22

[quote="rafol1988"]tzn tak poczekam az odpisza mi z wirmy serwisujacej,wlasnie do nich napisalem.Damianco ale oni tam u siebie mierzyli ze gestosc wynosi 0 ja u siebie niemmam czym,jak go wczoraj podlanczalem do samochodu to sporo iskier bylo jak kleme probowalem przymocowac i myslalem ze cos sie naladowalo no ale niestety..brak reakcji[/quoteTak czy tak baterie masz do wymiany. Ta nie nadaje sie do użytku. Ciśnik serwis aby wymienili Ci baterie na nową. Nie ma w tym nic twojej winy. Należy Ci sie nowa bateria.
Avatar użytkownika
damianco
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 11 sie 2007, o 22:20
Lokalizacja: Łódź

Postprzez slawek5t » 16 lut 2012, o 13:59

Tak jak koledzy piszą, ciśnij ich!
Nowy naładowany Aku żeby nie wytrzymał tygodnia na postoju ? Gówno nie aku....

Niech sie nie tłumaczą że wyładowany i uszkodzony. To nie Twoja wina że sie rozładował itd.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez prekursor » 16 lut 2012, o 14:42

Jaka cena taki produkt.
Avatar użytkownika
prekursor
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 9 gru 2010, o 13:04
Lokalizacja: DM/LW

Postprzez rafol1988 » 16 lut 2012, o 15:09

cena??330 co malo??
rafol1988
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 16:31
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez slawek5t » 16 lut 2012, o 15:33

rafol1988, nie słuchaj prekursora, on lubi pisac takie swoje teorie przeróżne.

Poprostu był jakiś wadliwy i tyle
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości