Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
to bylo tak...wczesniej mi nawalał ktoregos dnia byl kompletnie naladowany bo sprawdzalem..pozniej tydzien czasu samochod stal ja do odpalenia a tu nic sie nie dzieje.wziolem go do domu podlaczam pod prostownik i on dziwnie warjuje.. niewiem czy to wina prostoownika czy aku.na drugi dzien odlaczylem schodze do samochodu i to samo..jakby byl kompletnie rozladowany..no to dalem go na gwarancje...kurde w tamtym roku w lutym dopiero go kupilem.... a gestosc elektrolitow w ogniwach wynosi 0,00 to mozliwe???ze az tak sie rozladowal??przeciez to chyba nierealne bo go na swiatlach niezstawilem ani z radiem wlaczonym.a wiecej tam elektroniki niemam.
- rafol1988
- Czytacz
Teoretycznie tak. Powinno się to robić bardzo małym prądem i uważać zby nie zagotował sie elektrolitr - tzn temp nie przekroczyła 55 stopni. Jezeli piszesz ze po ładowaniu przez 10h geśtość elektrolitu jest 0,0 to jest to ewidentnie wina uszkodzonego aku. Najprawdopodobniej mostek jest padnięty i nie przyjmuje prądu. Tak więc śmiło wal do sprzedawcy i niech Ci go wymienią. PS. tylko błagam omijaj markety szerokim łukiem. Tam sa oferowane aku w bardzo niskiej jakości a jedynym wyborem dostawcy jest niska cena zakupu.rafol1988 napisał(a):no chyba bede musial go znowu oddac...przeciez to nie moja wina ze napiecie spadlo duzo ponizej 8v (0,03).a to aku made in tescoa niewiecie czy az tak padniety akumulator moznna naladowac jeszcze??
-

damianco - Czytacz
Prawdopodobnie nie pobudzisz akumulatora , jak nie dało rady do tej pory Pytanie nie "śniedziała tobie któraś z klem ? . Jak nie masz uszkodzeń mechanicznych.Idź tam gdzie kupiłeś z dowodem zakupu i akumulatorem nie ma takiej opcji by nie wymienili go . Najwyżej postrasz ich urzędem ochrony konsumenta markety się trochę boją ich.
Ps czytałem swoją gwarancję od aku i fakt jest punkt o rozładowaniu ale niech go spróbują naładować . A na czas reklamacji dają aku zastępczy . Może zarzuć skan gwarancji mam tu działkowicza który się tym zajmuje to może zaradzimy
Pozdrawiam
Ps czytałem swoją gwarancję od aku i fakt jest punkt o rozładowaniu ale niech go spróbują naładować . A na czas reklamacji dają aku zastępczy . Może zarzuć skan gwarancji mam tu działkowicza który się tym zajmuje to może zaradzimy
Pozdrawiam
-

pietrasiak2 - Members
tzn tak poczekam az odpisza mi z wirmy serwisujacej,wlasnie do nich napisalem.Damianco ale oni tam u siebie mierzyli ze gestosc wynosi 0 ja u siebie niemmam czym,jak go wczoraj podlanczalem do samochodu to sporo iskier bylo jak kleme probowalem przymocowac i myslalem ze cos sie naladowalo no ale niestety..brak reakcji
- rafol1988
- Czytacz
Jak zaiskrzyło i brak reakcji to tak jak napisane jest na upalony mostek i jak dostanie obciążenie zanika prąd.
damianco napisał(a):. Najprawdopodobniej mostek jest padnięty i nie przyjmuje prądu. Tak więc śmiło wal do sprzedawcy i niech Ci go wymienią
-

pietrasiak2 - Members
[quote="rafol1988"]tzn tak poczekam az odpisza mi z wirmy serwisujacej,wlasnie do nich napisalem.Damianco ale oni tam u siebie mierzyli ze gestosc wynosi 0 ja u siebie niemmam czym,jak go wczoraj podlanczalem do samochodu to sporo iskier bylo jak kleme probowalem przymocowac i myslalem ze cos sie naladowalo no ale niestety..brak reakcji[/quoteTak czy tak baterie masz do wymiany. Ta nie nadaje sie do użytku. Ciśnik serwis aby wymienili Ci baterie na nową. Nie ma w tym nic twojej winy. Należy Ci sie nowa bateria.
-

damianco - Czytacz
Tak jak koledzy piszą, ciśnij ich!
Nowy naładowany Aku żeby nie wytrzymał tygodnia na postoju ? Gówno nie aku....
Niech sie nie tłumaczą że wyładowany i uszkodzony. To nie Twoja wina że sie rozładował itd.
Nowy naładowany Aku żeby nie wytrzymał tygodnia na postoju ? Gówno nie aku....
Niech sie nie tłumaczą że wyładowany i uszkodzony. To nie Twoja wina że sie rozładował itd.
Mój golfik
-

slawek5t - Members