po nocy długo kreci

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez gonzales » 18 lis 2012, o 17:55

tak to jest łączenie, kiedys najechałem na cegłe i zrobiła sie dziura mechanik zastosowal te łączenie i problem ustał póki zimno nie zaczeło sie robic, szczerze mowiac nie wiem jak kreciło auto przy niskich tempraturach bo auto kupilem w czerwcu 2011 ... da rade samemu zmienic te przewody ?
gonzales
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 cze 2011, o 21:54
Lokalizacja: Białystok

 

Postprzez palio » 18 lis 2012, o 18:02

Jak jesteś choć trochę kumaty i posiadasz kanał to powinieneś sobie sam poradzić. Nic trudnego nie ma w zmianie przewodów paliwowych.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gonzales » 18 lis 2012, o 18:10

nie mam kanalu :hyhy:, ciekawe czy to jest przyczyna... :zdegustowany:
gonzales
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 cze 2011, o 21:54
Lokalizacja: Białystok

Postprzez palio » 18 lis 2012, o 18:58

A sprawdzałeś czy przypadkiem nie masz pęcherzyków powietrza w przewodzie paliwowym? Może gdzieś jest nieszczelność.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gonzales » 18 lis 2012, o 19:27

jak sprawdzałem przewody to tam nie widziałem zadnych pęcherzyków. jest jakis sposob na to zeby określić jednoznacznie co jest przyczyną? czy trzeba wymieniać wszystko po kolei az bdzie dobrze? :-(
gonzales
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 cze 2011, o 21:54
Lokalizacja: Białystok

Postprzez slawek5t » 19 lis 2012, o 22:24

Ja sprawdziłbym jeszcze raz kąt wtrysku dla pewnosci.
Jesli chodzi o Twój aku to nie jest aż tak super, - ale to nie główna wina.
Aha i nie czekaj tak długo po zgaśnieciu kontrolki. Gaśnie - palisz
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez gonzales » 29 lis 2012, o 18:40

dzis byłem sprawdzic autko, swiece dobre, zmieniłem listwe od swiec zarowych i powiedział mi że nie ma prądu na swiecach zarowych, co to moze być ? bezpiecznik ? przekaźnik ?
gonzales
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 cze 2011, o 21:54
Lokalizacja: Białystok

Postprzez palio » 1 gru 2012, o 13:21

Sprawdź jedno i drugie.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości