Witam Wszystkich
Jak w temacie mam problem z paskiem wielorowkowym a mianowicie pasek wpada w wibracie wibracje te występują na samym dole tam gdzie jest pasek od pompy wspomagania.Napinacz paska jest nowy rolka napinacza również pasek też nowy.Gdzie można jeszcze szukać przyczyn?????????
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Szczeże mówiąc nie sprawdzałem a w związku z tym iż nie mam pełnej wiedzy na temat ewentualnych napraw i wymian z przed momentu zakupu więc trudno jest mi powiedzieć w jakim stanie jest owe łożysko.W jaki sposub można sprawdzić jego stan???
- ALKI
- Czytacz
ALKI napisał(a):Szczeże mówiąc nie sprawdzałem a w związku z tym iż nie mam pełnej wiedzy na temat ewentualnych napraw i wymian z przed momentu zakupu więc trudno jest mi powiedzieć w jakim stanie jest owe łożysko.W jaki sposub można sprawdzić jego stan???
ściągnąć pasek z altka i kręcić kołem alternatora i słuchać czy nie szumią, także możesz poruszać kołem i zobaczyć czy są luzy
wina może stać po łożyskach i także po stronie sprzęgła alternatora
moje nowe GTI TDI 20 JAHRE http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-iii ... t21576.htm
- golfer_1984
- Czytacz
to tak samo jak u mnie slychac cykanie metaliczne jak spryskam cisza widze napinacz wymieniles pasek nowy a pompa wspomy dobrze nic sie nie dzieje nie gubi plynu??? jesli to wszystko ok pozostaja ktores z lozysk sa 2
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
wroc zasugerowalem sie twoim postem wyzej chodzilo o pompe wody oczywiscie 

-

Golfik1986 - Ekspert
pompę wody również napędza klinowy
!ten sam co wspomaganie.Myśle że wina może leżeć w tym altku tam jest jakieś sprzęgiełko ktore może być odpowiedzialne za te wibracje .Ale jak sprawdzić czy ono jest dobre to nie mam pojęcia a koszt tego badziewia nie mały...
!ten sam co wspomaganie.Myśle że wina może leżeć w tym altku tam jest jakieś sprzęgiełko ktore może być odpowiedzialne za te wibracje .Ale jak sprawdzić czy ono jest dobre to nie mam pojęcia a koszt tego badziewia nie mały...- ALKI
- Czytacz
a nikt nie pomyslał o sprzęgliełku spręzarki klimatyzacji.... moze koło pasowe spr.klim.jest zatarte na łozysku....
bo takie rozwiazanie jest w silnikach wyposazonych własnie w klime...
ALKI napisał(a):pompę wody również napędza klinowy!ten sam co wspomaganie
bo takie rozwiazanie jest w silnikach wyposazonych własnie w klime...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no wlasnie ja mam u siebie inaczej wspomaganie mam chyba na jednym pasku z altkiem i napinaczem
-

Golfik1986 - Ekspert