Włóż brechę między alternator od góry a łapę i wyjdzie. W altku są tuleje, które są ściskane przy dokręcaniu śrub.
Wklep sobie na stronie intercarsu ten numer: EVR55471. To jest właśnie sprzęgiełko alternatora, zapobiega szarpaniu paskiem osprzętu (a co za tym idzie rolką napinacza i samym napinaczem), przez alternator.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
k0nr4d napisał(a):Włóż brechę między alternator od góry a łapę i wyjdzie. W altku są tuleje, które są ściskane przy dokręcaniu śrub.
Wklep sobie na stronie intercarsu tehttp://www.golf3.pl/images/smiles/surprise.gifn numer: EVR55471. To jest właśnie sprzęgiełko alternatora, zapobiega szarpaniu paskiem osprzętu (a co za tym idzie rolką napinacza i samym napinaczem), przez alternator.
czy to cudo pomoże rozwiązać mój problem z piszczeniem? tanie nie jest
czyli to sprzęgiełko jest wbudowane w to koło ?
honor&patria
-

redies - Czytacz
no skacze sobie ale znowu nie tak żeby miało wyskoczyć z ramy
wydaje mi się że nico powinno się uginać czy się mylę ?
w razie miałbym wymienić tą łapę to kupować używkę czy nową bo co do napinacza to raczej chyba nowy ?
wydaje mi się że nico powinno się uginać czy się mylę ?
w razie miałbym wymienić tą łapę to kupować używkę czy nową bo co do napinacza to raczej chyba nowy ?

honor&patria
-

redies - Czytacz
k0nr4d napisał(a):Napinacz nowy, ramię może być używane. Rolka powinna stać w miejscu.
o widzisz to już jestem mądrzejszy więc biorę się za poszukiwanie ramienia a napinacz kupię w sklepie mam nadzieję że ustanie kwiczeć bo silnika nie słychać z rana tylko kwiczenie
a jeszcze jedno gdzie siedzą te tulejki w napinaczu ? sory że tak dopytuję ale nie rozbierałem jeszcze tego a jak się za to wezmę to chciałbym więcej wiedzieć i być przygotowanym z góry dziękuję wszystkim za porady 
honor&patria
-

redies - Czytacz
Tulejki masz w łapie, tej gdzie altek siedzi a przez łapę przechodzi ramię napinacza. Najlepiej to sobie najpierw wymień napinacz i pasek jak jest stary, zobacz też czy rolka nie grzechocze i nie lata na boki, zakręć też sobie kołem od altka i wszystko będzie wiadomo.
Co do paska to Conti jest spoko i kup najlepiej taki jak ma być (6PK1045) bo czasem ludzie zakładają te dłuższe...
Żeby wymienić pasek micro musisz wcześniej zdjąć ten mały od wspomagania.
Co do paska to Conti jest spoko i kup najlepiej taki jak ma być (6PK1045) bo czasem ludzie zakładają te dłuższe...
Żeby wymienić pasek micro musisz wcześniej zdjąć ten mały od wspomagania.
-

hellaflush - Gaduła
rolkę napinacza wymieniłem na nową , pasek jest raczej nie stary bo widać jeszcze napisy ale tak jak piszecie może nie ten co trzeba pomyślę na spokojnie co wymieniać poszukam w necie klamoty i biorę się za robotę. Na allegro widziałem całą łapę altka z napinaczem i ramieniem ale teraz pytanie czy nie będzie w takim stanie jak moja obecna tego nie da się sprawdzić wzrokowo.
[ Dodano: 2014-01-28, 23:01 ]
Żeby wymienić pasek micro musisz wcześniej zdjąć ten mały od wspomagania.[/quote]
jak zdjąć ten pasek od wspomagania? trzeba odkręcić rolkę czy na siłę
[ Dodano: 2014-01-28, 23:01 ]
Żeby wymienić pasek micro musisz wcześniej zdjąć ten mały od wspomagania.[/quote]
jak zdjąć ten pasek od wspomagania? trzeba odkręcić rolkę czy na siłę
honor&patria
-

redies - Czytacz
dzisiaj rozebrałem napinacz z prętem okazało się, że pręt jest starty na szerokości tulejki od strony napinacza i ma luz powodując wibracje i zarazem piszczenie, poszukuję w takim razie samego pręta napinacza kupię chętnie używkę w dobrym stanie bez wytarć. Wyczyściłem go posmarowałem na nowo smarem ale nadal piszczy. Prosze o propozycję sprzedaży takiego pręta.
Czy wie ktoś może czy pręt od TDI podejdzie do mojego SDI ?
Czy wie ktoś może czy pręt od TDI podejdzie do mojego SDI ?
honor&patria
-

redies - Czytacz