Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
opinie na temat waszych Golfów z silnikiem TDI 90km
witam tak jak w temacie chcialbym dowiedziec się od was jak wam sie sprawuja golfiki tdi 90km 1z sam takiego mam ale intereresuja mnie jak wam sie sprawuja.
VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
ogolnie pytam moge zapytac jak z turbina i elektryka u was w golfach, jak wam pali w zime? moj stol w blaszaku w zime i pali na dotyk.
VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
Mój całą zimę palił na dotyk nie bierze ani grama oleju chodzi równo i cicho zbiera się świetnie nic tylko cieszyć się z jazdy
ale już za mało 90 KM
hee najbardziej udana jednostka VW wg. mnie.
ale już za mało 90 KM
hee najbardziej udana jednostka VW wg. mnie.-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Patryk7171 napisał(a):ogolnie pytam moge zapytac jak z turbina i elektryka u was w golfach,
Turbina w modelu 90 konnnym jest praktycznie nie do zajechania, a elektryka tez sie nie psuje,
Patryk7171 napisał(a):jak wam pali w zime? moj stol w blaszaku w zime i pali na dotyk.
Jak pali dobrze to masz dobre podstawowe rzeczy czyli :
- sprawne świece, dobry kąt wtrysku na pompie oraz mocny akumulator.
Ogólnie super auto za tą kase. - nie zniszczalne turbo, elektroniczna pompa, bardzo żywotny silnik, możliwość podłączenia komputera i diagnostyki, dobra moc, dynamika, itd itd itd......
Gdyby blachy i progi były ciut lepsze to auto było by idealne

Mój golfik
-

slawek5t - Members
a jak np jezdzicie odpalacie silnik i odrazu ruszacie czy chwile dajecie silnikowi by olej dotarl wszedzie? 

VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
Ja wsiadam i jade. Ale przez chwilke nie przekraczam tych około 2200obr.
Nie ma sensu całkiem sie piescic
Zimą to co innego. Mozna zostawic na chwile aby pochodził na wolnych.
Teraz jest cieplo.......
Nie ma sensu całkiem sie piescic
Zimą to co innego. Mozna zostawic na chwile aby pochodził na wolnych.
Teraz jest cieplo.......
Mój golfik
-

slawek5t - Members
U mnie to wygląda tak: wsiadam odpalam auto czekam około 1 min i ruszam powoli. Nie przekraczam 2000 obr/min dopóki silnik nie złapie odpowiedniej temperatury (90*C). Potem jeszcze jakieś 5 min PSJ a następnie but. Nie ważne czy zima czy lato zawsze tak samo.
Po dojechaniu do celu około 5 min. na ostudzenie turbiny.
Po dojechaniu do celu około 5 min. na ostudzenie turbiny.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Nadwozie: 5-drzwiowe
1Z
Dobra jednostka, uzytkuje ponad rok, po wymianie zeszlorocznej oleju nie dolewalem ani grama
i jest miodzio
zbiera sie dobrze, prawidlowa eksploatacja (staram sie najlepiej jak umiem) i auto, a przynajmniej silnik jeszcze dluuuugo bedzie sluzyc 
Dobra jednostka, uzytkuje ponad rok, po wymianie zeszlorocznej oleju nie dolewalem ani grama
i jest miodzio
zbiera sie dobrze, prawidlowa eksploatacja (staram sie najlepiej jak umiem) i auto, a przynajmniej silnik jeszcze dluuuugo bedzie sluzyc 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Nadwozie: kombi
u mnie podobnie , silnik nie do zajechania, wszystko pieknie ladnie gdyby nie te blachy
rano wsiadam odpalam i jade , przez pierwsze okolo 5min nie przekraczam 2000 obrotow , po ostrym palowaniu podjezdzam pod blok i zostawiam go na 2-3 minutki wlaczonego zeby turbina ostygla , po normalnej jezdzie podjezdzam i gasze odrazu , nigdy nie przekroczyl mi spalania 5,8l/100km srednio wychodzi 5,2
90ps jeszcze starcza ale w planach mam zmiane wtryskow,kompa i jakis programik na okolo 120-130ps
rano wsiadam odpalam i jade , przez pierwsze okolo 5min nie przekraczam 2000 obrotow , po ostrym palowaniu podjezdzam pod blok i zostawiam go na 2-3 minutki wlaczonego zeby turbina ostygla , po normalnej jezdzie podjezdzam i gasze odrazu , nigdy nie przekroczyl mi spalania 5,8l/100km srednio wychodzi 5,2
90ps jeszcze starcza ale w planach mam zmiane wtryskow,kompa i jakis programik na okolo 120-130ps

-

bioly21 - Gaduła
a jak u was ze spalaniem? moj tak w trasie 5 l a w miescie z 7-8 l pali.
VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz