ty masz tdi a on ma tdhanawald napisał(a):koledzy ja z ciekawosci patrzałem u siebie i sanie mam automatycznie mam z 97 r .przyczyna szumu przy odpalaniu moze byc ruzna nawet sprzegiełko na alternatoze moze trzec.na poczotek zmien klemy i aku i wtedy zobaczysz.co sie dzieje podejzewam ze rozrusznik tez moze ci siadac.ale pierwsze zmien klemy i aku najlepiej na 74dizel potrzebuje kopa przy odpalaniu
Moderator: Moderator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
- marcinkazimierz
- Gaduła
xpress93, jak dla mnie wygląda to na bendyks w rozruszniku. Słychać jak kręci i nagle puszcza a wtedy słuchać tylko lużną pracę rozrusznika na pusto przynajmniej z filmiku tak wygląda 

[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
- DZOLO
- Czytacz
no mi sie wydaje ze :
aku slaby bo ewidentnie slychac ze bendix odpuszcza ale to by szum slychac bylo pracy rozrusznika na sucho a tu slychac ze niema sily przekrecic silnikiem, wiec aku do du...
ew jak na innym aku to samo ale aku musi byc 100% sprawne nie naladowane ale sprawne, bo co z tego ze mozna ladowac aku 30 godzin jak jest zasiarczony akumulator i niema juz swojej sprawnosci, jak na 100% sprawnym aku to samo to bendix do wymiany i sprawdzic odrazu szczotki w rozruszniku przy okazji i tulejki zwlaszcza tulejke w bloku mi zeby na kole zamachowym scielo
i juz 2 raz musze zwalac skrzynie zeby zamach zwalic bo nie bylo tulejki za 5 zl 
aku slaby bo ewidentnie slychac ze bendix odpuszcza ale to by szum slychac bylo pracy rozrusznika na sucho a tu slychac ze niema sily przekrecic silnikiem, wiec aku do du...
ew jak na innym aku to samo ale aku musi byc 100% sprawne nie naladowane ale sprawne, bo co z tego ze mozna ladowac aku 30 godzin jak jest zasiarczony akumulator i niema juz swojej sprawnosci, jak na 100% sprawnym aku to samo to bendix do wymiany i sprawdzic odrazu szczotki w rozruszniku przy okazji i tulejki zwlaszcza tulejke w bloku mi zeby na kole zamachowym scielo
i juz 2 raz musze zwalac skrzynie zeby zamach zwalic bo nie bylo tulejki za 5 zl 
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Z tego co słysze to bendix przepuszcza. Powinno być kręcenie cały czas równe a nie że skrzeczy i przepuszcza.
Rozrusznik na stół. Podreperuj całego odrazu. Bendix, szczotki, czyszczenie , smarowanie oraz sprawdź tulejki.
Rozrusznik na stół. Podreperuj całego odrazu. Bendix, szczotki, czyszczenie , smarowanie oraz sprawdź tulejki.
Mój golfik
-

slawek5t - Members