Jumper, może spróbuj to co na jednym z forum wyczytałem żeby jedna osoba trzymała silnik na 2000tys. obr/min a Ty pukają po wtrysku i jak się będzie dławił to znaczy że jest do wymiany
Bo też coś czytałem że można tylko jakąś część wymienić a inne wykorzystać ze starego
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ostatnio edytowano 14 kwi 2009, o 20:25 przez marcinkoz2910, łącznie edytowano 1 raz
-

marcinkoz2910 - Members
poszukaj na allegro takiego samego - zapłacisz w granicach 200 pln za wtryskiwacz sterujący i na tym zakończy się naprawa - jeśli wtyczka od tego wtryskiwacza jest podpięta - oznacza to że prawdopodobnie przerwany jest kabel wychodzący z wtryskiwacza (częsta przyczyna)
[ Dodano: 2009-04-11, 01:22 ]
nie ma czegoś takiego jak ostatnio zapamiętana mapa ...
cały wtryskiwacz sterujący nie pada - pada nadajnik skoku a częściej kabel wychodzący z korpusu (przerywa się przy samym korpusie)
[ Dodano: 2009-04-11, 01:22 ]
marcinkoz2910 napisał(a):W praktyce najczęściej padnięty jest cały wtryskiwacz sterujący a auto jeździ na mapach awaryjnych ostatnio zapamiętanych w ECU
nie ma czegoś takiego jak ostatnio zapamiętana mapa ...
cały wtryskiwacz sterujący nie pada - pada nadajnik skoku a częściej kabel wychodzący z korpusu (przerywa się przy samym korpusie)
-

leopard - Members
a ja właśnie o czymś takim słyszałem że podczas awarii jakiegoś z podzespołów ECU przechodzi w tryb awaryjny żeby było można dojechać do warsztatu czy gdzieś indziejleopard napisał(a):nie ma czegoś takiego jak ostatnio zapamiętana mapa ...
Ale nie zawsze wiadomo że coś takiego nam się właśnie włączyło
Mogę wrzucić foty tego artykułu
-

marcinkoz2910 - Members
wczoraj jechalem i sprawdzilem cos...
tzn jade jade jest OK, nagle zaczyna migac kontrolka i trace moc.
Zatrzymalem sie poruszalem kablami od tych wtryskiwaczy, zamknalem maske i przegazowalem go. MOC POWROCILA !
CZYZBY TO BYLA WINA KABLI?
tzn jade jade jest OK, nagle zaczyna migac kontrolka i trace moc.
Zatrzymalem sie poruszalem kablami od tych wtryskiwaczy, zamknalem maske i przegazowalem go. MOC POWROCILA !
CZYZBY TO BYLA WINA KABLI?
-

Jumper - Czytacz
tak, może być pisał o tym kolega i ja też na pierwszych postach żebyś sprawdził przewódJumper napisał(a):CZYZBY TO BYLA WINA KABLI?
[ Dodano: 2009-04-11, 11:30 ]
moje słowa:
- Kod: Zaznacz cały
A druga sprawa to sprawdź ten przewód od tego czujnika czy tam jakieś anomalia nie powstały
słowa leopard:
- Kod: Zaznacz cały
Jeśli wtyczka od tego wtryskiwacza jest podpięta - oznacza to że prawdopodobnie przerwany jest kabel wychodzący z wtryskiwacza (częsta przyczyna)
-

marcinkoz2910 - Members
no tak czyli wszystko jasneleopard napisał(a):owszem przechodzi ale tryb awaryjny to nie ostatnio zapamiętana mapa...
map jest wiele i sa zalezne od siebie ...
-

marcinkoz2910 - Members