Kondycja 1Z

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez slawek5t » 12 mar 2013, o 18:54

Wrzuć tutaj http://vaglog.rtnet.pl/

te spakowane nie działają

jesli nie jestes pewien czy dobre logi to zrób jeszcze raz ale żeby były dobrze zrobione.....
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

 

Postprzez siti07 » 12 mar 2013, o 21:31

Ostatnio edytowano 14 mar 2013, o 19:01 przez siti07, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
siti07
Badacz tematu
 
Posty: 164
Dołączył(a): 1 paź 2008, o 23:20
Lokalizacja: Krosno

Postprzez krzyś » 13 mar 2013, o 21:35

lekko faluja obroty poza tym ok. nie szarpie nic w czasie jazdy?
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez siti07 » 13 mar 2013, o 21:40

na 3 biegu nie odczułem tego na 4 i na 5 delikatnie szarpie w zakresie 1200-1400 obrotów ale to mam nastawnik do czyszczenia :) czyli motor zdrowy??
Avatar użytkownika
siti07
Badacz tematu
 
Posty: 164
Dołączył(a): 1 paź 2008, o 23:20
Lokalizacja: Krosno

Postprzez krzyś » 13 mar 2013, o 21:47

mam to samo tyle ze obroty nie faluja jak bedziesz robił nastawnik sprawdź pierścień w pompie czy sie nie przycina. ładnie ci turbo wstaje cos masz modzone w aucie?
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez siti07 » 13 mar 2013, o 22:39

pełna seria :) chciałem sprawdzić jakim stanie motor bo może zagości chip nie żaden box :P
Avatar użytkownika
siti07
Badacz tematu
 
Posty: 164
Dołączył(a): 1 paź 2008, o 23:20
Lokalizacja: Krosno

Postprzez palio » 14 mar 2013, o 19:08

Auto nie wpada w tryb awaryjny?

Dawka - ok
termostat - ok
korekcje - ok

Brak logu dynamicznego 003 i BS 003
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez siti07 » 14 mar 2013, o 23:42

Wpadało jakiś czas temu bo padł mi N75 więc wymieniłem go i przy okazji podciśnieniowe wężyki i już wszystko było ok. Dziś z racji, że miałem możliwość wsadzenia pamięci z delikatnie pomodzonym programem wlutowałem podstawki i wstawiłem nowe pamięci....no i różnice w mocy czuć, kocura mi nie puszczał także chyba jest taki delikatny ten program jaki miał być i tak się zastanawiam czy nie zostawić sobie tego :) ewentualnie postaram się teraz zlogować samochód, żeby sprawdzić czy coś nie jest za dużo wykręcone :)
Avatar użytkownika
siti07
Badacz tematu
 
Posty: 164
Dołączył(a): 1 paź 2008, o 23:20
Lokalizacja: Krosno

Postprzez palio » 15 mar 2013, o 08:11

Wrzuć logi to zobaczymy co tam ciekawego siedzi.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez siti07 » 15 mar 2013, o 10:13

Ok jak tylko będzie jak to porobię bo sam jestem ciekawy :) Tylko narazie tak "wiosną zapachniało", że logi można pod domem w miejscu robić :P
Avatar użytkownika
siti07
Badacz tematu
 
Posty: 164
Dołączył(a): 1 paź 2008, o 23:20
Lokalizacja: Krosno

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości