Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jakie poduszki silnika?
W październiku wymieniłem 3 poduszki silnika, od tamtej pory na wolnych obrotach cały samochód drży. Wiele osób mówi że poduszki są za twarde, szczególnie ta przednia, od chłodnicy. Zasugerowano mi wymianę. Jaką polecicie markę dobrych poduszek? Stara to Topran -.-
-

zicer - Badacz tematu
masakra z tymi poduszkami wczoraj tez wymieniałem 2
jak na wolnych mam auto to ma wszystko wyskoczyc he
jak na wolnych mam auto to ma wszystko wyskoczyc he

- manus2008
- Badacz tematu
zicer, SWAG (bardzo dobry zamiennik), Lemforder (oryginał) nic innego żadnych topranów
a to że drży to równie dobrze może byc złącze elastyczne wydechu 
a to że drży to równie dobrze może byc złącze elastyczne wydechu 
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Nie, łącznik wydechu jest ori w dobrym jeszcze stanie
Tak sie stało po wymianie poduszek. Macie je u siebie? Miękkie gumy?
Tak sie stało po wymianie poduszek. Macie je u siebie? Miękkie gumy?-

zicer - Badacz tematu
-

AdiK__ - Members
Tak jak Adik radzi Lemforder. Przez te toprany to nasze VW chodzą jak tłuki.
Ja kupiłem z lemfordera i moge jechac na piątym biegu na 1400 obr i nic nie skacze.
Minimalnie może drżeć bo to stary 4 cylindrowy diesel ale ogolnie buda nie powinna hałasować ani trzepać
Ja kupiłem z lemfordera i moge jechac na piątym biegu na 1400 obr i nic nie skacze.
Minimalnie może drżeć bo to stary 4 cylindrowy diesel ale ogolnie buda nie powinna hałasować ani trzepać
Mój golfik
-

slawek5t - Members
witaj
AdiK__ napisał(a):zicer, SWAG (bardzo dobry zamiennik), Lemforder (oryginał) nic innego żadnych topranówa to że drży to równie dobrze może byc złącze elastyczne wydechu
Zaciekawiła mnie twoja wypowiedz w związku z tym chcę się jeszcze podpytać zanim utopie kasę, obecnie na wolnych obrotach kiera mało co nie odpadnie i wibracje na budzie, trochę zależne od pogody. I szukam coś z lemfordera lecz do traktora 1Z nie mogę tej poduchy wynaleźć i zaproponowali mi właśnie tego swaga że niby też dobre poduszki i teraz jestem w kropce bo zmieniałem już kilka razy na rożnego typu używki i chcę się rzucić na nowe właśnie swaga. Czy warto brać tego swaga? jak miałeś swojego traktora to zmieniałeś u siebie czy ogólnie z doświadczenia polecasz poduchy tej firmy.
- MarcinVW
- Czytacz
U siebie zmieniłem tylko tylną pod skrzynią
sugeruję się opinią innych ludzi bo siedze w tych częściach już jakiś czas i wiem co polecić a co odradzić. Myślę że swag będzie bardzo zadowalający 
sugeruję się opinią innych ludzi bo siedze w tych częściach już jakiś czas i wiem co polecić a co odradzić. Myślę że swag będzie bardzo zadowalający 
-

AdiK__ - Members
Witam, ostatnio dużo czasu spędziłem na szukaniu LEMFÖRDER lecz magazyny są puste i ciężko mi zdobyć przednia poduszkę tą przy chłodnicy tej firmy dlatego już chcę zakupić jakiś zamiennik..
SWAG-a jeszcze spróbuje poszukać skoro jest godny polecenia, a co sądzicie o tych firmach poduszek RUVILLE lub włoskie CORTECO ?
Miał ktoś z was jakieś do czynienia z nimi ?
Sorry tak w ogóle że się wciąłem w temat..
SWAG-a jeszcze spróbuje poszukać skoro jest godny polecenia, a co sądzicie o tych firmach poduszek RUVILLE lub włoskie CORTECO ?
Miał ktoś z was jakieś do czynienia z nimi ?
Sorry tak w ogóle że się wciąłem w temat..
-

k4sz40ne - Czytacz