Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak odpowietrzyć układ paliwowy - AAZ???
Jak w temacie. Paliwo zeszło do zera, a mój mądry znajomy, stwierdził, że zaraz odpali... no i zakręcił ze 4 razy. Teraz wlałem 5 litrów ropy, i jedynie co mi się udało osiągnąć, to mniej więcej połowa przewodów zalanych paliwem, reszta sucha. Zaraz padnie akuś jak bd tak kręcił, tak więc szukam innych sposobów 

- Szarik
- Berbeć
No to zmęczyłem dieselka
I tak muszę go odpalać na kable
Z tego co widzę, w przewodach paliwowych jest ropa, tak mi się wydaje. W filtrze też. Ale dalej jedyne co robi, to kręci rozrusznik, to wszystko.
Mogli byście zaznaczyć mi na zdjęciu, którą nakrętnę mam poluzować w celu odpowietrzenia? Niestety, słowo "17 nakrętka od wtrysku" niewiele mi mówi...
I tak muszę go odpalać na kable
Z tego co widzę, w przewodach paliwowych jest ropa, tak mi się wydaje. W filtrze też. Ale dalej jedyne co robi, to kręci rozrusznik, to wszystko.
Mogli byście zaznaczyć mi na zdjęciu, którą nakrętnę mam poluzować w celu odpowietrzenia? Niestety, słowo "17 nakrętka od wtrysku" niewiele mi mówi...

- Szarik
- Berbeć
Niestety... To nie paliwo. Byłem pewny, że brakło (tym bardziej, że na końcu węża paliwowego było powietrze...). Okazało się, że wyrwało się koło zębate te wychodzące z rozrządu (to na samej górze)... Nie wiem, jakie to będą koszta. W prawdzie pasek rozrządu nie spadł, i jest napięty, ale kto wie...
- Szarik
- Berbeć
Szarik napisał(a):Niestety... To nie paliwo. Byłem pewny, że brakło (tym bardziej, że na końcu węża paliwowego było powietrze...). Okazało się, że wyrwało się koło zębate te wychodzące z rozrządu (to na samej górze)... Nie wiem, jakie to będą koszta. W prawdzie pasek rozrządu nie spadł, i jest napięty, ale kto wie..
No to głowica do remontu, to że pasek jest napięty nie ma znaczenia, jeżeli rozrząd się przestawił to tłoki spotkały się z zaworami.
- Matiuas
- Badacz tematu
Ten temat powinni podwiesic ze dieslem nie ezdzi sie na oparach. Chcoc troche dziwne ze takie szkody sie zrobiły, takie cyrki to jak odpalasz na popych...
Koszta 800-1100 gdybys chciał oddac na czesci to pisz napewno cos bym urwał z twojego td
Koszta 800-1100 gdybys chciał oddac na czesci to pisz napewno cos bym urwał z twojego td
-

scyzormks - Gaduła