FMIC Za duży? Pomóżcie coś wybrać, bądź doradźcie jak obliczyć objętość collera pod silnik.Moderator: Moderator
FMIC Za duży? Pomóżcie coś wybrać, bądź doradźcie jak obliczyć objętość collera pod silnik.
Tylko trzeba uważać na temperature, nawet przy obecnych temp na zewnątrz grzeje sie nie miłosiernie
Właśnie patrzyłem na używki ale kieruje się w stronę nówki, jednak co nowy to nowy (nie twierdze że używany będzie zły, ale ot kaprys). Zastanawiam się nad dwoma 550x140x65mm albo 550x180x65mm. Wiem że trzeba ciąć zderzak i pomodzić z rurami bo mam klime, co jeszcze? Jeszcze jakiś problem przy montażu z racji jego grubości? Dużego laga odczuje w porównaniu tych dwóch coolerów?
chyba że jest już...
Dzięki za temat, kiedyś go widziałem a teraz nie mogłem odnaleźć. W takim razie z jakiej furmanki dostane cooler o wymiarach zbliżonych do tych co podałem? Koszt tego większego nowego to 400 zł okolo, zależy mi na aluminiowych króćcach, patrzyłem od T5 ale jest cienki i koszt używki 200-300. Jak znajde coś na allegro z używek to wezme, ostatecznie zakupie z fmic.pl
Zakładać odrazu kolektor z AWX? Na razie jest wycięty kat przy okazji wymiany turbo, przelot będzie na wiosnę bo i tak wydech to śmietnik już.
był nawet delikwent co go umiejscowił pod maska
ale dobra jest, i tak można...

Wiem ze IC od Sharana nie warto wsadzać bo za mały
Ja mam u siebie na dole w zderzaku
Zajmuje cały wlot

ile jeszcze możesz wydusić z T3?
Z meganki nie wchodzi w grę bo są króćce z plastyku i wejścia są w strone chłodnicy. Szukam z takimi wejściami po bokach, na tej samej wysokości najlepiej 57 mm. Najprawdopodobniej padnie na uniwersalny 550x180
Większy raczej sensu nie ma, musze jeszcze dokładnie oblukać jaki wejdzie maksymalnie po cięciu zderzaka 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 12 gości