Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
salala32 napisał(a):Jak to jest możliwe aby w tym komputerku był olej ?
Wewnątrz ecu znajduje się map sensor, który mierzy nam ciśnienie doładowania. Jak sam widziałeś zapewne do ecu idzie wężyk który jest połączony z układem dolotowym silnika (olej dostał się przez odmę,turbo do dolotu) drobinki oleju mogły dostać się do "komputerka" wewnątrz ecu jest również wężyk ,który mógł ulec uszkodzeniu i mogło zaparskać płytę elektroniczną...dlatego sugeruje sprawdzenie.. jak namotałem niech ktoś mnie poprawi

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a wiec tak komputer wyjety rozebrany suchy jak pustynia ani kropelki oleju chciałem tego map sensor rozebrac ale sklejony był to odpuściłem. podłaczyłem kompa poskładałem wszystko i stwierdziłem ze sprawdze sobie vagiem błedy. podłaczam i patrze 0 błedów w engine. stwierdziłem ze jak nie ma błedów to czas na jazde testową. jade 160/170/180 nic wszystko działa idzie jak zyleta nic nie buczy nie traci mocy no jak nowy. gasze go na stacji odpalam i jade znowu ale juz wyskoczyły 2 błedy 65535 o 00575 i juz 110 i spadek mocy i znowu to samo. generalnie tego błedu 65535 ciezko jest usunąć bo z reguły nie idzie w moim przypadku
- salala32
- Berbeć
Skoro suchy w środku wiec uszkodzenie może być typowo elektroniczne. Jak możesz zrób jeszcze raz 2 logi 010i011 razem na 3 biegu. Jeśli masz możliwość to podmień kompa.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
salala32,
prawdopodobnie uwalony Czujnik Ciśnienia Atmosferycznego. Znajduje się wewnątrz ECU.
Najlepiej będzie jak wymienisz ECU. Coś dzieje się z płytą, sprawdź wszystkie luty.
prawdopodobnie uwalony Czujnik Ciśnienia Atmosferycznego. Znajduje się wewnątrz ECU.
Najlepiej będzie jak wymienisz ECU. Coś dzieje się z płytą, sprawdź wszystkie luty.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
palio,
A więc tak. przez przypadek odłaczyłem wężyk idący od komputera do dolotu. i o dziwo błąd 65535 zniknoł i sie nie pojawiał już. jedyne co to po przekroczeniu 150-160 km/h 00575 wyskakiwał bo wezyk był wypiety i mogł lewe powietrze łapać. jutro bedzie nowy komputer to zobacze jak to wygląda na innym kompie i dam znać
A więc tak. przez przypadek odłaczyłem wężyk idący od komputera do dolotu. i o dziwo błąd 65535 zniknoł i sie nie pojawiał już. jedyne co to po przekroczeniu 150-160 km/h 00575 wyskakiwał bo wezyk był wypiety i mogł lewe powietrze łapać. jutro bedzie nowy komputer to zobacze jak to wygląda na innym kompie i dam znać

- salala32
- Berbeć
salala32 napisał(a):przez przypadek odłaczyłem wężyk idący od komputera do dolotu
Więc logi robiłeś z odpiętym wężykiem?
kolega wyżej napisał co musisz zrobić
salala32 napisał(a): jutro bedzie nowy komputer to zobacze jak to wygląda na innym kompie i dam znać
Czekamy na wieści, czy hula wszystko jak należy..

-

krzyś - Members
Witam, golf działa jak nówencja , wszystko ok moc jets YEA
w końcu nie bedzie mnie zaden smart wycinał
Dzieki bardzo krzyś,
Komputer był winny nowy załozyłem, vagiem musiałem tylko imobiliser odblokować i jest taka lala ze masakra 
w końcu nie bedzie mnie zaden smart wycinał
Dzieki bardzo krzyś,
Komputer był winny nowy załozyłem, vagiem musiałem tylko imobiliser odblokować i jest taka lala ze masakra 
- salala32
- Berbeć
salala32 napisał(a):Witam, golf działa jak nówencja , wszystko ok moc jets YEAw końcu nie bedzie mnie zaden smart wycinał
Dzieki bardzo krzyś,
PolecaMy się na przyszłość
więc nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci szerokości oraz bezawaryjności 
-

krzyś - Members