Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
na początek posprawdzaj wszystkie łączenia może się da uszczelnić. Ganeralnie szukaj jakiegoś mokrego przewodu (tam gdzie ssie powietrze tam powinna terz pocić się ropa. A może słabo odpowietrzyłeś po wymianie filtru.
- gczester
- Czytacz
hejka ja mam u siebie dokładnie to samo
. Przeleciałem wszystkie połaczenia przewodów paliwowych wymieniłem filtr paliwa i nic jak szarpało tak szarpie
okazało się że owszem poci mi sie ropa ale spod głowiczki pompy wtryskowej po niedzieli jade na uszczelnienie i wyregulowanie pompy mam nadzieję że to pomoze 
okazało się że owszem poci mi sie ropa ale spod głowiczki pompy wtryskowej po niedzieli jade na uszczelnienie i wyregulowanie pompy mam nadzieję że to pomoze 
- darkker
- Badacz tematu
Groch367 napisał(a):po wymianie filtrateraz zauwazylem pecherzyki powietrza:( znalazlem przczyne lewe powietrze i co z tym zrobic? wymienic weżyk od samego baku czy posprawdzac i powymieniac opaski?
Te lewe powietrze może brać przy filtrze paliwa w miejscu gdzie się wkłada węzyk powrotny, a dokładniej jest tam taki plastykowy łącznik w/w wężyka i właśnie ten łącznik wkłada się do filtra, może tam brakować oringu. Częsty przypadek w Tdi'ku
- Bryckas
- Berbeć
Groch367, uszczelnienie i wyregulowanie pompy to koszt 50 z? ale je?li to nie pomaga ( mi nie pomog?o ) to jest jeszcze opcja zabrudzonego nastawnika pompy wtryskowej ( je?li macie elektroniczn?) jak to sprawdzi???????
?atwo poprostu trzeba odpi?? kostk? która dochodzi do skrzynie biegów i daje impuls do pr?kdko?ciomierza je?li odepniesz kostke a przestanie szarpa? to znaczy ?e nastawnik jak nie przestanie szarpa? to trzeba szuka? dalej. Nie wiem co ma ta kostka do nastawnika ale gdzies znalaz?em taki post i sprawdzi?em u siebie
[ Dodano: 2007-12-15, 16:11 ]
jak znajd? gdzie? tego posta to wkleje linka
?atwo poprostu trzeba odpi?? kostk? która dochodzi do skrzynie biegów i daje impuls do pr?kdko?ciomierza je?li odepniesz kostke a przestanie szarpa? to znaczy ?e nastawnik jak nie przestanie szarpa? to trzeba szuka? dalej. Nie wiem co ma ta kostka do nastawnika ale gdzies znalaz?em taki post i sprawdzi?em u siebie
[ Dodano: 2007-12-15, 16:11 ]
jak znajd? gdzie? tego posta to wkleje linka
- darkker
- Badacz tematu
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.ph ... nastawnika
-----------------------------
Pomogłem ?Daj punkcik
-----------------------------
Pomogłem ?Daj punkcik
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tak widzialem ten post już kiedys
jak nazbieram troche kasy to sie wybiore na to czyszczenie do jakiegoś dobrego mechanika od pomp z komputerem do VAG itp
amatorom odradzam prace na własną rekę
jak nazbieram troche kasy to sie wybiore na to czyszczenie do jakiegoś dobrego mechanika od pomp z komputerem do VAG itp
amatorom odradzam prace na własną rekę

WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Groch367 ja się wczoraj wybrałem.I usłyszałem: nastawnika sie nie rozbiera.Trzeba wymienić 1600 zł + usługa).Rozebrałem (nie cały, wyciągłem i zdjąłem górny dekiel) przedmuchałem kompresorem.Nie wiem na ile ,ale pomogło.Koniec szarpania 

Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
hmm to jest pomysl z tym kompresorem:)
a co do czysczenia sa takie
uslugi badz pewien a Ci co mowia ze tylko nowy plus usługa chca tylko zarobić to dla pieniedzy. bo zaczyszczenie mniej zarobia
[ Dodano: 2008-01-12, 19:16 ]
tylko jak to rozebraleś jest jedna jakaś dziwna śruba? i czy nie uszkodzileś nic w srodku, robieś to bez Vaga?
a co do czysczenia sa takie
[ Dodano: 2008-01-12, 19:16 ]
tylko jak to rozebraleś jest jedna jakaś dziwna śruba? i czy nie uszkodzileś nic w srodku, robieś to bez Vaga?
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Trzy śruby to takie torxy ogólnie dostępne, a jedna trójkątna.Miałem z nią problem, ale naciąłem brzeszczotem i odkręciłem śrubokrętem.Musisz wyjąć cały nastawnik i najlepiej wyczyścić tak jak w opisie z linku, lecz ja nie rozbierałem całego tylko jak go wyjąłem ,zdjąłem dekielek to dmuchałem przez szczeliny pod płytkę, tam gdzie jest cewka.Nie czytałem dokładnie opisu z linku (znalazłem go już po zabiegu u siebie), ale jest opis ustawiania z vag, i bez niego.
Trzeba uważać przy składaniu, aby wlazło w odpowiednie miejsce, jest to w instrukcji bo widziałem.Po montażu trzeba ustawić nastawnik, przesuwając go na boki.Najlepiej zaznaczyć nożykiem przed zdjęciem, jego pozycje.
Trzeba uważać przy składaniu, aby wlazło w odpowiednie miejsce, jest to w instrukcji bo widziałem.Po montażu trzeba ustawić nastawnik, przesuwając go na boki.Najlepiej zaznaczyć nożykiem przed zdjęciem, jego pozycje.
-

piootrek - Czytacz