juz nie wiem co to moze byc bo plynu ne bierze... drugie pytanie jak wymieniłem boostpina to trzeba na pompie cos regulowac z dawka paliwa???Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dymi na białawo
Witam wciąż borykam sie z problemami w moim TD wymieniłem walnieta uszczelke pod głowica i byłoby super gdyby nie fakt ze strasznie dymi na wolnych obrotach jest to biały dymek przy wyprzedzaniu czy zwyklym przyspieszaniu dymi jak cholera na ciemno
juz nie wiem co to moze byc bo plynu ne bierze... drugie pytanie jak wymieniłem boostpina to trzeba na pompie cos regulowac z dawka paliwa???
juz nie wiem co to moze byc bo plynu ne bierze... drugie pytanie jak wymieniłem boostpina to trzeba na pompie cos regulowac z dawka paliwa???-

Roni1985 - Czytacz
A olej bierze
Jak zmieniałeś uszczelkę to sprawdzałeś wtedy szczelność głowicy na gorąco
Jak zmieniałeś uszczelkę to sprawdzałeś wtedy szczelność głowicy na gorąco

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Jeżeli kopci na biało to spala płyn. Sprawdź ciśnienie na cylindrach
Lub wymien swiece zarowe
A kopci ci na ciepłym silniku czy na zimnym??
dokladnie sprawdz weze od dolotu, Albo sprawdz czunik temaperatury bo jak padł to na kompa bedzie podwał minusowe temeperatury i bedzie ci kopcił na czarno
Lub wymien swiece zarowe
A kopci ci na ciepłym silniku czy na zimnym??
dokladnie sprawdz weze od dolotu, Albo sprawdz czunik temaperatury bo jak padł to na kompa bedzie podwał minusowe temeperatury i bedzie ci kopcił na czarno
-

Legionista - Members
na biało moze kopcił jeśli bedzie z byt duzą dawka paliwa(słabo rozpylona,lejaca) czyli wtryski leja a nie rozpylaja...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
A jak leją wtryski to czasem spalanie się nie zwiększa?? Bo tak mi ostatnio mechanik mówił i nie wiem czy to prawda
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wieksze spalanie....to jest ch....j w porównaniu z tym ze wypalają ci sie przez to dziury w denkach tłoków....
-

SotoM - Members
No, ale jeżeli Roni1985 ma większe spalanie to być może i to. Trzeba szukać "dziury" w całym...
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
czyli sprawdzić wtryski... bo Roni1985 jaki ma motor?? tego wyzyłowanego TD - GTD. bo tam raczej wtryski sie zmienia na drugie,nie zmienia sie końcówek... nie wiem - w TDI głownie siedzę
-

SotoM - Members
Czyli Roni... Sprawdź wtryski. Prosto i na temat. A jak już będziesz wiedział ocb to napisz
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
Panowie dymi na ciepłym silniku pod czas ciagłej jazdy ,własnie walnołem trse na podkarpacie i wpierdzelił prawie 4 litry oleju wtryski są ok tak stwierdził mechanior.... nie wiem co mu nie gra caly czas dalej:-( aha motor to jak ktos okreslił wyzylowany 1,9 TD posiadam
-

Roni1985 - Czytacz
To mi wygląda na uszczelkę pod głowicą. Być może się mylę, ale chyba na to wygląda.Bo uszczelkę pod głowicą po około 1000 km trzeba dociągnąć z tego co słyszałem. Inni znają się lepiej. Leopard jest w tym obcykany
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members