moze waz gumowy w t3 co idzie do wg jest gdzies przeciety i turbo laduje ile daje rady ? za toba jak dodajesz gazu jest czarnooo czy raczej niema dymu?
wtryski na 100% sprawne nie na oko tylko sprawdzone na mierniku?
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wtryski na oko niby rozpylaja dobrze.Jak jade to tez nie ma chmury za mna.Waz wymienialem bo byl przerwany i myslalem ze to moze przez to ale jednak nie przeszlo mu.Z poczatku obstawialem tez zatkany katalizator ale po sprawdzeniu okazalo sie ze jest wstawiona jakas imitacja kata pusta w srodku.
- ferdek16v
- Czytacz
a ogolnie reszta wydechu.. sam mialem w innym aucie co prawda przypadek ze nie szlo w ogole..okazalo sie ze wydech na oko byl super, lecz byl juz tak stary ze bardziej zapychal wydech i auto sie dusilo, po zmianie na seryjny wydech w zamienniku nagle auto dostalo kopa jakby z 30 kuca dostal, ja w aaz odrazu zmienilem wydech plus pin i lekko dawka i 1.0 bar i wyszlo 98kuca i iles tam momentu nie pamietam z 180
-

witboy - Ekspert
Wywale obydwa tlumiki i wspawam rure poprostu.Boje sie czy nie bedzie za glosno,chociaz z tego co czytalem to przy t3 nie powinno byc tragicznie.Pompa chyba tez juz slaba poniewaz na cieplym musi troche pokrecic zanim odpali.
- ferdek16v
- Czytacz
-

Pozor - Members
ja bede dawal teraz przelot 2.25 cala albo nawet 2.5 a koncowy zostawie sobie z tdi, plus nowa pipa ale to jak turbo dojdzie inne jak narazie na k14 jest za glosno 

-

witboy - Ekspert
Wydaje mi sie ze gdyby paliwo sie cofalo to w pierwszej kolejnosci na zimym po dluzszym postoju dlugo by krecil.Co do wydechu to mialem kiedys w mk3 tdi 1z przelot tylko na koncowym tlumiku i chodzil tak samo jak na calym orginalnym ukladzie czyli bardzo cicho no chyba ze jest roznica na przelocie miedzy tdi a td.Chcialbym zeby bylo glosniej niz na serii.
- ferdek16v
- Czytacz
duzo glosniej nie bedzie bo turbina wycisza, tdi ma inna charakterystyke widzialem wiele tdi bez ani jednego wydechu tylko rura za auto i bylo cicho prawie jak w serji 

-

witboy - Ekspert
Zamiast tlumikow wstawie rury i napisze jaki efekt i czy cos pomoglo zamulonemu AAZ-owi.
[ Dodano: 2014-11-23, 17:06 ]
Dzis wyspawalem sobie przelot bez zadnego tlumika.Jest troche glosniej ale chodzi bardziej jak polonez z przepalonym tlumikiem wiec dzwiek raczej nieciekawy.Wspawam jednak ostatni tlumik.Mocy mu nie przybylo
[ Dodano: 2014-11-23, 17:06 ]
Dzis wyspawalem sobie przelot bez zadnego tlumika.Jest troche glosniej ale chodzi bardziej jak polonez z przepalonym tlumikiem wiec dzwiek raczej nieciekawy.Wspawam jednak ostatni tlumik.Mocy mu nie przybylo
- ferdek16v
- Czytacz
a to myslales ze po tym mocy przybedzie
to ma pomoc we wstawaniu turbo a nie w mocy, jak podkreci sie turbo podasz wiecej wachy to bedzie moc
mi turbo k14 wstaje w sekundzie doslownie
wczesniej na mniejszej pompie tez nie mialem duzych problemow ale to bardziej suszareczka a nie t3
to ma pomoc we wstawaniu turbo a nie w mocy, jak podkreci sie turbo podasz wiecej wachy to bedzie moc
mi turbo k14 wstaje w sekundzie doslownie
wczesniej na mniejszej pompie tez nie mialem duzych problemow ale to bardziej suszareczka a nie t3-

witboy - Ekspert
Hehe,moze zle sie wyrazilem.Nie chodzilo mi o dodanie mu mocy poprzez przelot ale o tego muła przy butowaniu.Pomyslalem sobie ze moze tlumiki zabite i dlatego sie muli.Temat podkrecania znam dosyc dobrze.Narazie sa inne wydatki ale kto wie,za jakis czas moze sie za to zabiore.
- ferdek16v
- Czytacz
wiem sam to pisalem...
skoro to nie wydech zostaja wtryski do sprawdzenia i pompa, i sprawdzic ile turbo laduje pod obciazeniem
wtryski sprawdzic to pare groszy u pompiarza a jak bys je sam wykrecil to pewnie zrobi od reki za przyslowiowe piwo albo tyle co na flaszke,
skoro to nie wydech zostaja wtryski do sprawdzenia i pompa, i sprawdzic ile turbo laduje pod obciazeniem
wtryski sprawdzic to pare groszy u pompiarza a jak bys je sam wykrecil to pewnie zrobi od reki za przyslowiowe piwo albo tyle co na flaszke,
-

witboy - Ekspert