Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
drgania podczas gaszenia
Witam mam taki problem podczas gaszenia auta cała buda zadrzy czy to normalne?
- piotrek-Ag
- Czytacz
Nie to nie normalne. Może poduszki pod silnikiem już się zużyły. A czy podczas odpalania nie ma takiego samego efektu? Na wolnych obrotach nie trzęsie budą?
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Koło dwumasowe ze sprzęgłem dociskiem i łożyskiem koszt około 2000 zł z robocizną. Także koszta nie małe.
Cena kompletu (sprzęgło z kołem dwumasowym) w Intr Cars - komplet Sachs 1200 zł.
Jeżeli poduszki to wszystko zależy jakiej firmy kupisz. Poduszka silnika od 70 zł w górę. Oczywiście mowa o Rouville, Lemforder czy Febi Bilstein.
Do tego trzeba doliczyć koszty za robociznę a to zależne od mechanika i regionu.
Cena kompletu (sprzęgło z kołem dwumasowym) w Intr Cars - komplet Sachs 1200 zł.
Jeżeli poduszki to wszystko zależy jakiej firmy kupisz. Poduszka silnika od 70 zł w górę. Oczywiście mowa o Rouville, Lemforder czy Febi Bilstein.
Do tego trzeba doliczyć koszty za robociznę a to zależne od mechanika i regionu.
-

palio - Administrator
Nie wiem co poszło do mechanika niech sprawdzi. Z tego co wiem to jak na wolnych telepie budą w tych autach to dwumas się odzywa. Zapewne od nowości nie wymieniany i przyszedł na niego czas. Miejmy nadzieję, że to nie jego wina tylko poduszek
.
Jak nie chcesz pchać się w koszty to dwumas wymienia się na jednomasowe koło zamachowe i po sprawie. Wtedy jest dożywocie i koszty mniejsze.
.
Jak nie chcesz pchać się w koszty to dwumas wymienia się na jednomasowe koło zamachowe i po sprawie. Wtedy jest dożywocie i koszty mniejsze.
-

palio - Administrator