Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
-

dadi321vw - Badacz tematu
Kolega ostatnio kupił taki uszlachetniacz STP do ON. Zostawił w aucie na noc.Auto stało na dworze przy -25 st. I ku jego zdumieniu butelka była twarda rano jak kość. To robienie ludzi w balona. Uszlachetniacz zamarzł. Czyli dla mnie to szajs i tyle. Ja leję ropę na ORlenie zwykła ekodiesel i pali przy najgorszych mrozach bez problemu. Podstawa to świece i AQ. Jak jednego z tych czynników zabraknie to możecie pomarzyć o jeździe
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
uszlachetniacz do paliwa czyli wzbogaca paliwo w środki palne i czyszczące a nie zeby paliwo nie zamarzało...i to sie stocuje co jakiś czas a nie za każdym tankowaniem...
po za tym wiele osób nie tankuje pełnego baku tylko za 50 zł w góre. wiec co tu sie dziwić ze zbiera sie wilgoć w zbiorniku i potem sa problemy...
a robicie w ogole diagnostyke silnika...
parametry wtrysku sie zmieniają z biegiem czasu jak i motogodzin pracy silnika. czesci sie zuzywają przedewszytstkim pasek rozrządu i tu juz automatycznie przestawia sie kat wtrysku - który ma bardzo duże znaczenie na odpalanie silnika zimnego jak i ciepłego. w pompie jezeli chodzi o TDI znajduje sie czujnik temp.paliwa. on tekze ma bardzo duze znaczenie na odpalanie silnika...
nie wiem jak by mój odpalał gdyby był na ori programie. u mnie Leopard przerobił "mapę startową"- dostaje wiekszą dawe paliwa i ...pyrka...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
dadi321vw, obstawiam ze 250tysi moze miec nastukane na liczniku ma niby teraz 160tysi ale kto temu wierzy
SotoM, tesh jestem zdania jak tankowac do pelna i tak zawsze robie do rezerwy i znow pelen bak i tak jak zatankujesz za 5 dyszek szybciej bedziesz musial wrocic na stacje
SotoM, tesh jestem zdania jak tankowac do pelna i tak zawsze robie do rezerwy i znow pelen bak i tak jak zatankujesz za 5 dyszek szybciej bedziesz musial wrocic na stacje
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
2 czynniki decydują o zapłonie ...
temp. paliwa - decyduje za wielkość dawki podawanej przez pompę
temp. płynu chłodzącego - decyduje za wyprzedzenie kąta wtrysku ...
te dane potrzebne są do ustalenia parametrów roboczych podczas i bezpośrednio po odpaleniu silnika - przy samym odpaleniu kluczową role spełnia czujnik temp. paliwa - ECU ustala dawke starową wzgledem temperatury paliwa ze wzgledu na fakt że przy nie pracującej pompie wtryskowej nie mozna wysterowac kata wtrysku (brak ciśnienia w pompie wtryskowej)
temp. paliwa - decyduje za wielkość dawki podawanej przez pompę
temp. płynu chłodzącego - decyduje za wyprzedzenie kąta wtrysku ...
te dane potrzebne są do ustalenia parametrów roboczych podczas i bezpośrednio po odpaleniu silnika - przy samym odpaleniu kluczową role spełnia czujnik temp. paliwa - ECU ustala dawke starową wzgledem temperatury paliwa ze wzgledu na fakt że przy nie pracującej pompie wtryskowej nie mozna wysterowac kata wtrysku (brak ciśnienia w pompie wtryskowej)
-

leopard - Members
U mnie doszlo do paradoksu jak przy -16C odpalil od strzalu, potem wjechalem do garazu, naprawialem zamek w drzwiach, poskladalem wszstko chce odpalic i na 3x z pelnym akumulatorem (bo go podladowywalem) trzeba bylo go odpalac
A nastepnego dnia to jeszcze notlaufa zlapalem w trasie bo sie chyba wilgoc nazbierala w n75 i przymarzlo.
Czujnik temp paliwa odpowiada tylko i wylacznie za dawke startowa?
A nastepnego dnia to jeszcze notlaufa zlapalem w trasie bo sie chyba wilgoc nazbierala w n75 i przymarzlo.
Czujnik temp paliwa odpowiada tylko i wylacznie za dawke startowa?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Bradley napisał(a):U mnie doszlo do paradoksu jak przy -16C odpalil od strzalu
żaden paradoks - przy takiej temp. zewnetrznej mapa zapłonu ustawiona jest na ~ 48 mg/h ... gdzie przy 0'C to dawka rzędu kilkunastu mg/h
-

leopard - Members
Golfik1986 u mnie jest 275 tyś raczej prawdziwy jestem tego pewien na 99% więc wydaje mi się ze nie jest to tak wiele. 

-

dadi321vw - Badacz tematu
Ostatnio zaczęło mi przymarzać paliwo w Actrosie tak, że dziadem praktycznie nie dało się jechać.
Po dodaniu tego specyfiku (depresator Xeramic) naprawdę mu pomogło.
http://www.allegro.pl/item902072230_sup ... ector.html
Więc polecam.
Po dodaniu tego specyfiku (depresator Xeramic) naprawdę mu pomogło.
http://www.allegro.pl/item902072230_sup ... ector.html
Więc polecam.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
swatu napisał(a):i własnie wczoraj w tv był reportaz ze ludzie wlasnie kupowali taki wymieszany ON na stacji ktory w dystrybutorach normalnie zamarzl,gdyz była dolana benzyna.hooki napisał(a):ponoc dobrze jak do ON doleje sie troszke benzyny lub nafty, mieszanka taka bedzie bardziej zadka
i kto tu ma racje ?
Zapewne takiej dobrej jakości była benzyna

- Portos
- Czytacz