Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Witam, po przerwie, pojawiły się problemy auto troszkę dziwnie chodzi na postoju, nie ruszałem rozrządu, przeciąłem kabel od zegarów do ECU (tymczasowe rozwiązanie na nastawnik), od ślepiłem ERG. Proszę o interpretację poniższych logów, szczególnie grupy 013 

- mariuszole
- Czytacz
mariuszole napisał(a):Proszę o interpretację poniższych logów, szczególnie grupy 013
zrób porządek w 004 - 013 też się uspokoi ... w tej chwili z logów wynika tylko to ze ECU walczy o utrzymanie rownych obrotow na jalowym - w tym przypadku korekcje nijak sie maja do rzeczywistosci - dopoki nie ogarniesz 004 - nie bedziesz mial realnego odczytu z 013
-

leopard - Members
Zrobiłem rozrząd (robił to mechanik i twierdził, że rozrząd nie był przestawiony) i sprzęgło ale dalej nie równo chodzi, logi do oceny:
Proszę o ocenę
[ Dodano: 2011-07-08, 20:41 ]
Wyczyszczenie nastawnika spowodowało przywrócenie prawidłowych wartości w 13 grupie, tylko w grupie 4 pozostaje lekkie odchylenie
Proszę o ocenę
[ Dodano: 2011-07-08, 20:41 ]
Wyczyszczenie nastawnika spowodowało przywrócenie prawidłowych wartości w 13 grupie, tylko w grupie 4 pozostaje lekkie odchylenie

- mariuszole
- Czytacz
nadal nie masz synchronizacji wał/wałek rozrządu - mechanik go nie dotknął - porównaj logi stare i nowe w 004
w wiekszości 1Z prawidłowe synchro wymagane i osiagane to 1.1 / 1.3 BTDC
w 013 totalna rozpierducha sie zrobiła
w wiekszości 1Z prawidłowe synchro wymagane i osiagane to 1.1 / 1.3 BTDC
w 013 totalna rozpierducha sie zrobiła

-

leopard - Members
Wyczyściłam nastawnik, grupa 13 jest już w normie ale grupa 4 dalej kuleje, do oceny daje logi zrobione po czyszczeniu:
To co mam zrobić aby uporać się z 4 grupą? Nie ma innej przyczyny niż przestawiony rozrząd
?
To co mam zrobić aby uporać się z 4 grupą? Nie ma innej przyczyny niż przestawiony rozrząd
?- mariuszole
- Czytacz
leopard napisał(a):mariuszole napisał(a):To co mam zrobić aby uporać się z 4 grupą? Nie ma innej przyczyny niż przestawiony rozrząd
VAGiem mozesz wyregulowac
Jakiś pkt zaczepienia aby poszukać w necie informacji jak się to reguluje?
[ Dodano: 2011-07-12, 20:48 ]
Poszukałem trochę i znalazłem jak się przeprowadzą adaptację, mam dostęp po dodaniu loginu do adaptacji kanałów 1,2,3,5. Niestety nie mam dostępu do kanału 4 (z tego co wyczytałem można tam wyregulować 4 grupę, pozycję 2) i nie mogę zrobić adaptacji. Wina kabla czy jakoś inaczej się to robi:)
Używam wersji vag 3.11- mariuszole
- Czytacz
Byłem u mechanika, podłączył kabel ross-tech (wersja oprogramowania VCDS 10.x) i też nie dał rady zmienić adaptacji w 4 kanale, brak dostępu.
Między czasie zrobiłem jeszcze logi dynamiczne 11 grupy:
Jak wygląda stan turbiny
??
Między czasie zrobiłem jeszcze logi dynamiczne 11 grupy:
Jak wygląda stan turbiny
??- mariuszole
- Czytacz