no jak widzimy z opisów kolega sobie tego nie sprawdzi bo oddaje auto do mechanika.
a skoro to mechanik który stwierdził ze to rozrzad i przy rozebieraniu nie sprawdzał nic tylko odwalił to co zalecił kase wział a problem jest dalej to jest to Leszcz a nie mechanik. zdarł kase i ma w dupie... sprawdzic koło piszecie, które? klin na wale - to był zasrany obowiazek mechanika aby to wszystko rozebrac i zweryfikowac skoro juz tam był....
dla mnie to napinacz tłucze...
AAa! i przy okazji bardzo wazna rzecz-koło pasowe alternatora- jesli w tym aucie wystepuje tzw wolnobieżka jej zablokowanie takze moze wywoływac wariacje napinacza...
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
tylko pamietajcie ze to aaz jak pasek skacze i nie daj bog piszczy rano badz caly czas ... mamy problem z kolem pasowym...
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam kolege z Bochni
Do kogo oddawałeś samochód do naprawy ?
Powiem krótko, gibie Ci napinaczem od paska klinowego, zwiekszyły sie obroty, a więc mamy najprawdopodobniej do czynienia z powolnym ścinaniem klina na kole głównym rozrządu które w AAZ pada dosyć często. Albo poprostu jest krzywo przykręcone, bo i tak sie zdarza.
Ten dzwięk to odgłos napinacza który skacze od wibracji paska tak przy 1200-1800obr/min czyli po delikatnym dodaniu gazu, wyżej ustaje - norma
Zapraszam do Łapczycy do Pana P. Kruka , on napewno rozwiąże tą zagadke
Pozdrawiam
Do kogo oddawałeś samochód do naprawy ?
Powiem krótko, gibie Ci napinaczem od paska klinowego, zwiekszyły sie obroty, a więc mamy najprawdopodobniej do czynienia z powolnym ścinaniem klina na kole głównym rozrządu które w AAZ pada dosyć często. Albo poprostu jest krzywo przykręcone, bo i tak sie zdarza.
Ten dzwięk to odgłos napinacza który skacze od wibracji paska tak przy 1200-1800obr/min czyli po delikatnym dodaniu gazu, wyżej ustaje - norma
Zapraszam do Łapczycy do Pana P. Kruka , on napewno rozwiąże tą zagadke
Pozdrawiam
-

k0la - Badacz tematu
ale jeszcze sprawdz dla spokojnosci kolo pasowe jak chodzi czy niema bicia
w sumie ja tez mialem aaz i problem ze skaczacym paskiem i tez mam klime a kolo bylo bez sprzegielka po zastosowaniu piekny ruch paska...
w sumie ja tez mialem aaz i problem ze skaczacym paskiem i tez mam klime a kolo bylo bez sprzegielka po zastosowaniu piekny ruch paska...
-

witboy - Ekspert
wszelkie problemy ze skaczacym piszczacym paskiem w przypadku klimy rozwiazuje wlasnie sprzegielko...
-

witboy - Ekspert