Proszę was o pomoc, jestem posiadaczem starej mazdy 323 1.7D sedan ale muszę zmienić na niezawodnego kombi i wiem że to bedzie golf III tdi wiem że macie koledzy doświadczenie z waszymi furkami, powiedzcie na co warto zwracac uwagę przy kupnie?
Ta blacha . kuzyn kupił toledo seata 110km afn świeżo sprowadzony za 2800 z opłatami około 5 włożył , autko od Niemca zadbane piękne nic nie gnije .. pojemna baganda i 5 drzwiowy polecam seata jak masz kasę ,,
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
Ten pierwszy czarny dosyć fajnie wygląda będę musiał podskoczyc obejrzeć... modzic nie będę, potrzebny mi niezawodny no i w dieslu bo dojezdzam codziennie do pracy parenaście km.. no i żeby ładnie się prezentował bo bedzie to też do jazdy na codzień takrze ładne aluski no i kolorek czarny też by pasował a powiedzcie mi jak to jest z tymi 110km afn w golfikach są problemy polecacie czy lepiej zwykłego 1z
wiadomo ze 1z jest nie zniszczalny i w silniku niema sie co psuc kosztem okolo 2tys pln mozna podniesc moc z 90ps do okolo 130 co wlasnie czynie ze swoim
Mimo że nie mam zbyt dużego doświadczenia z kupowaniem samochodów podzielę się z wami tym co wiem. Warto sprawdzić podłogę, czy nie jest mokra, czy nie ma dziur itp. Tak samo z podsufitką Sprawdź, czy nie ma tam śladów wilgoci. Ruda w Golfie III najczęściej wyskakuje na błotnikach, czasem w przedniej części dachu. Sprawdź też stan uszczelek drzwi. Zwróć uwagę na to, czy lampy są "równo przymocowane" lub też, czy klosze nie są aby różnych producentów. Nie sugeruj się niskim przebiegiem, bo wiadomo co można z nim zrobić w dzisiejszym świecie. Lepiej wydać kasę i być pewniakiem przejechanego dystansu. Na koniec jedno z najistotniejszych - musi być jeden odcień lakieru.