Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk3/ co do mocy i momentu to momentem sie jeździ a wiadomo klekoty mają większy np 1z ma 202 Nm załóżmy ABS również 90KM ma 145Nm natomiast AFN - tyle co VR 235. Ja jestem zwolennikiem diesla i zawsze tak będzie bez zastanowienia bierz AFN mniej awaryjny jeśli odpala to jeździ a w benzyniakach to świece to ecwki kable itd itp. Reasumując The Power Of TDI 

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
hehe znow zaczyna sie dyskusja powiem tylko tyle ostatnio na torze jak jezdzilem diesle solidarnie zajeły osttanie miejsca nawet te po chipie.
- marcinkazimierz
- Gaduła
Nie chodziło mi o to co będzie lepsze na torze - czy benzyna czy diesel. Ale na prostej drodze to każdy kierowca potrafi wcisnąć gaz do spodu i w miarę płynnie zmienić bieg. Jak przychodzą zakręty to niestety dupa mięknie 

-

Kogucik - Czytacz
sebadure napisał(a):Teksty typu tdi 110 km robi 2.0 115 km sobie możecie wsadzić między bajki. Kumpel ma tdi 11 a ja GTI 115 i ten diesel nie ma argumentów bo się już próbowaliśmy, który szybszy. Aha i żaden AFN po chipie nie da rade ABF-owi.
Z twojego posta można wywnioskować że tdi 90KM będzie słabszy od benz 1.6 - 75KM , a od benz 90KM juz napewno ? - bo piszesz że diesel 110 nie dał rady benzynie 115km.
Smiechu warte
Może jeszcze powiesz że został daleko w tyle ten AFN, - aby tak było róznica w mocy musiala by być ze 30 KM conajmniej
:D lolMój golfik
-

slawek5t - Members
slawek5t napisał(a):Może jeszcze powiesz że został daleko w tyle ten AFN, - aby tak było róznica w mocy musiala by być ze 30 KM conajmniej:D lol
jest jeszcze tak ważny argument jak waga i stan techniczny obu
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):jest jeszcze tak ważny argument jak waga i stan techniczny obu
przyjmujemy stan prawidłowy
a waga jest podobna.......
90tka mogla by zostać troszke w tyle. Ale żeby AFN poległ ? ? Musiał byc zajechany
Sory panowie ale takie są fakty
Niech sie wypowie ktoś inny kto robił testy - napewno potwierdzi że afn 110 jest żwawszy - bynajmniej troche - a nie że zostaje w tyle za 2.0 benzyną 8 zaworową .
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Kogucik napisał(a):Nie chodziło mi o to co będzie lepsze na torze - czy benzyna czy diesel. Ale na prostej drodze to każdy kierowca potrafi wcisnąć gaz do spodu i w miarę płynnie zmienić bieg. Jak przychodzą zakręty to niestety dupa mięknie
kolego ten tor to zakret za zakretem . brak momentu na górze byl strasznie widoczny
- marcinkazimierz
- Gaduła