Witam wszystkich!
Od jakiegos czasu mam problem ze swoim golfem tdi 90 KM. Glownie chodzi o obroty podczas przyspieszania na wyzszych biegach. Ponizej zalaczam link do filmu, ktory wykonalem zebyscie mogli zobaczyc co sie wlasciwie dzieje.
Oto link:
http://pl.youtube.com/watch?v=a-IfFu1lFlY
Na filmie widac przyspieszanie od 60 do 100 km/h przy wcisnietym do konca pedale gazu!!! silnik zamiast rownomiernie nabierac obrotow i przyspieszac, lapie wyzsze obroty a pozniej przyspiesza przy stalych obrotach lub nawet gdy obroty maleja!, wystko to widac na filmiku. Najbardziej widoczne to jest na 4. i 5. biegu.
Dodatkowo auto zaczyna sie przyduszac powyzej 3000 obr/min tak jakby na ulamki sekundy brakowalo mu mocy.
Mam nadzieje ze ktos z Was mi pomoze i powie co padlo???
Pozdrawiam!
jackdaniels
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
chodzi o obroty podczas przyspieszania na wyzszych biegach
Ostatnio edytowano 29 mar 2008, o 09:30 przez jackdaniels, łącznie edytowano 1 raz
VW GOLF III GT SPECIAL 1.9 TDI (90 KM) ROK PROD. 1994
- jackdaniels
- Berbeć
Moim zdaniem nastawnik w pompie paliwa!!!
Masz tutaj link
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM??
ZOBACZ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=291572081
Masz tutaj link
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM??
ZOBACZ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=291572081
- scols11
- Badacz tematu
Odpowiadajac koledze piotr0488 auto nie kopci a juz napewno nie przy 3000 obr/min.
Dodam jeszcze, ze auto bylo podlaczone pod komputer, ale badanie nie wykazalo zadnych bledow!
Dodam jeszcze, ze auto bylo podlaczone pod komputer, ale badanie nie wykazalo zadnych bledow!
- jackdaniels
- Berbeć
scols11, to nie nastawnik bylyby inne objawy...
turbo sie załańcza? coś tak słychać przy 2500obr
jesli podlaczales go pod kompa to sprawdzales wszystko? kąt wtrysku obroty przeplywomierz?
turbo sie załańcza? coś tak słychać przy 2500obr
jesli podlaczales go pod kompa to sprawdzales wszystko? kąt wtrysku obroty przeplywomierz?
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Może sprzęgło się ślizga... Wydaje mi sie ze przeskakuje przy obrotach jak silnik ma największy moment obrotowy.
- guardian_angel
- Berbeć
scols11, skoro mówi ze podlaczal pod kompa to dawke paliwa na pewno sprawdzil i nastawnik
też dodatkowo napisałby ze szarpie a to główny objaw nastawnika a jesli już to moze pompe trzeba uszczelnić
też dodatkowo napisałby ze szarpie a to główny objaw nastawnika a jesli już to moze pompe trzeba uszczelnićWSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Ciekawy bylem jakie beda Wasze opinie... Mechanik, u ktorego bylem podlaczyl auto do kompa i mowil, ze wszystko jest ok - nie wykazuje zadnych bledow. Na koniec stwierdzil jednak, ze do wymiany jest ta czesc z czarnym kablem (ta sama co na aukcji allegro dot. czyszczenia nastawnika), czyli sterowanie pompy czy cos takiego. To dosyc duzy zaklad i takie czesci tam regeneruja, jednak koszt tej przyjemnosci to 700 zl
. Co Wy na to??
[ Dodano: 2008-03-07, 13:27 ]
Dodam jeszcze, ze auto zapala bardzo dobrze i na luzie na wolnych obrotach wszystko jest ok. Nie wiem tylko o jakim szarpaniu kolega wyzej pisze. Tak jak wczesniej juz wspominalem auto troche przerywa, przydusza sie na ulamki sekundy, mozna powiedziec szarpie ale powyzej 3 tys. obr. na wyzszych biegach.
. Co Wy na to?? [ Dodano: 2008-03-07, 13:27 ]
Dodam jeszcze, ze auto zapala bardzo dobrze i na luzie na wolnych obrotach wszystko jest ok. Nie wiem tylko o jakim szarpaniu kolega wyzej pisze. Tak jak wczesniej juz wspominalem auto troche przerywa, przydusza sie na ulamki sekundy, mozna powiedziec szarpie ale powyzej 3 tys. obr. na wyzszych biegach.
- jackdaniels
- Berbeć