Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Brak mocy przy wysokich prędkościach
Witam, ostatnio zauważyłem, że przy wysokich prędkościach (powyżej 120km/h) nagle samochód nie dostaje przyspieszenia, jakby zabrakło mu mocy - jedzie ze stałą prędkością, nie zwalnia, ale też nie przyspiesza. Powiem tak: zwyczajnie przyspieszam i tak przy około 110-120km/h nie mam mocy, wciskam pedał gazu do końca i nic, żadnego przyspieszenia, muszę puścić gaz i wcisnąć ponownie aby znowu Golfik zaczął przyspieszać. Co może być nie tak? Może coś w ECU? Złe sterowanie wtryskami? Dodam, że VAG w bloku silnika nic nie wykazuje.
-

Blaszak - Berbeć
-

Karol B. - Members
Zauważyłem właśnie, że dużo jest postów na ten temat, ale widzę, że są problemy z mocą przy określonej liczbie obr/min. Ogółem z tym nie mam problemów, Golfik "ciągnie" jak należy
1,2,3 bieg wszystko pięknie, ale jak osiągnę 120,130km/h to nagle na 5-tym biegu jakby coś odcinało mi pedał gazu, muszę go puścić i na nowo wcisnąć - wtedy ciągnie dalej. Nie zawsze tak jest, dlatego tym bardziej jest to dziwne zachowanie.
1,2,3 bieg wszystko pięknie, ale jak osiągnę 120,130km/h to nagle na 5-tym biegu jakby coś odcinało mi pedał gazu, muszę go puścić i na nowo wcisnąć - wtedy ciągnie dalej. Nie zawsze tak jest, dlatego tym bardziej jest to dziwne zachowanie.-

Blaszak - Berbeć
ja mialem podobnie.....wymienilem zaworek N75...- koszt 140 zl i teraz Golfik idzie jak przecinak...
[ Dodano: 2009-03-16, 17:38 ]
ps.....na VAG wyskakiwal mi blad 575....
[ Dodano: 2009-03-16, 17:38 ]
ps.....na VAG wyskakiwal mi blad 575....
- danielsonn
- Czytacz
Wlasnie ja mialem podobnie,4-5 bieg i 3500obr max i stop, dalej nie idzie...
Wiec wymienilem filtr paliwa i powietrza odrazu, bo nie wiedzialem kiedy byly ostatnio wymieniane... I jak reka odjal... 
Wiec wymienilem filtr paliwa i powietrza odrazu, bo nie wiedzialem kiedy byly ostatnio wymieniane... I jak reka odjal... 
-

Karol B. - Members
Filtr paliwa był niedawno wymieniany, więc to pewnie odpada. Jutro w drodze do pracy zrobię ponownie test na Obwodowej Trójmiasta. Dzisiaj jak wracałem z roboty to przy 130km/h pięknie ciągnął, ale już zbliżając się do ok. 3200rpm nagle blokada i brak ciągu. Pamiętam, że ostatnio coś takiego miałem pod koniec zeszłego roku, później był spokój aż do przedwczoraj. Sprawdzę jeszcze jutro VAGiem dokładnie każdy blok auta. Nie ukrywam, że taki spadek mocy nie napawa mnie radością, jedno wyprzedzanie, blokada mocy i ... może być kiepsko 

-

Blaszak - Berbeć
Ja mam to samo ale zacznę od wyczyszczenia zaworka N75; a poźniej filtry
hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz
Blaszak napisał(a):Sprawdzę jeszcze jutro VAGiem dokładnie każdy blok auta. Nie ukrywam, że taki spadek mocy nie napawa mnie radością, jedno wyprzedzanie, blokada mocy i ... może być kiepsko
tylko zrób to pod obciążeniem bo tak na postoju możesz nie dojść...
ale piszesz ze jak mu puścisz gaz i wcisniesz ponownie to zaczyna lecieć dalej tak.... to moze cos z pedałem gazu jest nie tak...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

Karol B. - Members