witam tak jak w temacie
mam silnik AAZ w golfie
problem polega na tym że na zimnym silniku z rana po odpaleniu autem trzęsie jakby trzęsienie ziemi było w nim albo tsunami obroty 3 kreski poniżej 10
trzęsie nim tak jakby silnik miał zaraz odczepić się od niego
i muszę odpalać na ssaniu bo przy tych wstrząsach nawet radio się wyłancza i płyty czytać niechce
gdy auto jest ciepłe po jakiejś podróży odpala normalnie elegancko obroty są już powyżej 10
nie wiem na czym stoję jaka jest przyczyna może poradziłby z Was co należało by zrobić ?
jutro z samego rana mogę pokazać Wam filmik z obrotami i sytuacji na kokpicie i schowkach wszystko spada i pokskakuje
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
u mnie pali na strzała kolor jest bardziej siwo-czarny
mój odpala na strzała ale tak telepie wierzga jak dziki koń że potrafi nawet sam zgasnąć od tego
po drugie jak stoi sobie jakiś czas na postoju i silnik jest włączony to sytuacja się unormywuje i obroty wzrastają , i mniej drży zdecydowanie
[ Dodano: 2009-10-05, 20:15 ]
po trzecie nie działa mi wskaźnik temperatury i nie wiem jak go naprawić
mój odpala na strzała ale tak telepie wierzga jak dziki koń że potrafi nawet sam zgasnąć od tego
po drugie jak stoi sobie jakiś czas na postoju i silnik jest włączony to sytuacja się unormywuje i obroty wzrastają , i mniej drży zdecydowanie
[ Dodano: 2009-10-05, 20:15 ]
po trzecie nie działa mi wskaźnik temperatury i nie wiem jak go naprawić
-

GITgostek - Badacz tematu
koledzy którym telepie na zimnym a świeczki są ok to polecam kąt wtrysku do ustawienia
miałem to samo w audi 1.9 AAZ ! świece nówki a telepało dalej po ustawieniu kąta wszystko ustało
miałem to samo w audi 1.9 AAZ ! świece nówki a telepało dalej po ustawieniu kąta wszystko ustało_________________________
http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik-14-vt17686.htm
http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik-14-vt17686.htm
- rubin69
- Berbeć
nooo własnie...rubin69 napisał(a):po ustawieniu kąta wszystko ustało
Ale co tam panowie - jak wiekszośc myśli ze to sie nie przestawia...
kąt wtrysku to jest jak w benzynie kat wyprzedzenia zapłonu - a czemu go ustawiaja co niektórzy,dlaczego sie przestaiwia...
- pasek rozrządu sie zuzywa....-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
to pojedź do niego teraz na diagnozę... do twojego silnika odrazu sie podchodzi z narządziami. komputer nie ma co tam diagnozować.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
nie będę się rozpisywał , ale się przestawia czynników jest kilka a korekta wydatku i kąta wam pomorzeSotoM napisał(a):Ale co tam panowie - jak wiekszośc myśli ze to sie nie przestawia...
kąt wtrysku to jest jak w benzynie kat wyprzedzenia zapłonu - a czemu go ustawiaja co niektórzy,dlaczego sie przestaiwia...![]()
- pasek rozrządu sie zuzywa....

uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych D/TD/TDI/SDI/mTDI , regulacja /czyszczenie/ wymiana wtryskiwaczy , pomiar sprężania/ciś oleju , vag
- vision
- Czytacz